28 Aprilie 2016

Zece aeroporturi de pe glob unde avioanele aterizeaza la limita



Ne place sa zburam cu avionul, sa vedem peisaje dintre nori si sa calatorim catre destinatii de vacanta, insa toate acestea au si un moment mai putin placut, si anume aterizarile. Din cauza reliefului, unele aeroporturi au pistele prea scurte, iar aterizarile sunt la limita si este posibil sa nu mai vreti sa aterizati aici si a doua oara. Sursa foto: architecturendesign.net.

Madeira International Airport, Portugalia

Situat pe insula Madeira din Portugalia, aeroportul este periculos din cauza pistei sale scurte, de 1.600 metri, inconjurata de ocean, pe de o parte si de munti inalti pe de alta parte, scrie architecturendesign.net.

Sursa foto: travellertoday.com


Gustaf III Airport, Saint Barth?lemy

Gustaf III este un aeroport din Caraibe unde aterizeaza avioane de cel mult 20 de pasageri.

Sursa foto: caribbeanstats.com


Lukla Airport, Nepal

Aeroportul Lukla din Nepal este periculos din cauza amplasarii in munti, a vantului puternic si a pistei scurte care se termina intr-o prapastie de 2.900 de metri.

Sursa foto: cdn.wonderfulengineering.com


Wellington International Airport, Noua Zeelanda

Cand decolarea are loc de pe o pista scurta care se termina intr-un ocean, nu uiti prea usor acest moment. Wellington International Airport din Noua Zeelanda este considerat unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume.

Sursa foto: centratravels.com


Gibraltar International Airport, Gibraltar

Aeroportul Gibraltar arata spectaculos. Are o pista scurta, impartita in doua de o sosea cu semafoare, care opreste traficul pentru a ateriza fiecare avion.

Sursa foto: gibraltarairport.gi


Agatti Aerodrome, Lakshadweep, India

O fasie de pamant iesind din apele albastre este de fapt aeroportul Agatti din Lakshadweep, India. Din pacate pista nu poate fi marita din cauza unor testoase care traiesc in apropiere.

Sursa foto: architecturendesign.net


Congonhas Airport, Brazilia

Aeroportul Congonhas din Brazilia are o pista in mijlocul unui cartier din Sao Paulo. Denumirea acestuia vine de la zona rezidentiala in care aterizeaza avioanele.

Sursa foto: Mariordo via Wikimedia Commons


Juancho E. Yrausquin Airport, Saba Island

Pentru a ajunge pe Insula Saba din Caraibe, cea mai mica insula din Antilele Olandeze, aeronavele trebuie sa aterizeze pe o pista foarte scurta, chiar si pentru avioanele de mici dimensiuni.

Sursa foto: architecturendesign.net


Courchevel Airport, Franta

Deservind bogatii care vor sa vina la ski in Alpi cu avionul, pista Courchevel Airport este incredibil de scurta si nu este dreapta, fiind denivelata in mijloc.

Sursa foto: tripandtravelblog.com


Kansai International Airport, Osaka, Japonia

Aeroportul International Kansai este construit pe o insula artificiala in mijlocul Golfului Osaka.

Sursa foto: Tdk - Own work, CC BY-SA




Citeste si