Fiecare oras cu mirosul lui. Iata un top al celor mai interesante miresme existente in diferite orase ale lumii, mirosuri devenite deja caracteristice pentru urbele respective, conform Adevarul.

Rezidentii orasului Bristol se plang de faptul ca mirosul de otet invadeaza regiunea dupa ce consiliul a inceput sa-l foloseasca drept alternativa pentru starpirea buruienilor. Avand ca sursa de inspiratie aceasta realitate, publicatia The Telegraph a facut o trecere in revista a oraselor in care anumite mirosuri au devenit o emblema. Fabrica Nestle Rowntree, situata la doar cateva mile departare de centrul orasului, face ca orasul britanic York sa miroasa a ciocolata dulce in functie de intensitatea si de directia vantului.

Capitala scotiana Edinburgh miroase a bere. Motivul este numarul mare de berarii si de distilerii din zona, care a dus si la anumite conflicte de interese, in 2009 Distileria Britanica de Nord a orasului fiind obligata sa suprime mirosul prin instalarea unor turnuri „de control al mirosului”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PMB aloca cu 2 milioane de lei mai mult pentru luminitele de Craciun