"Demersurile de colaborare dintre cele doua structuri vor continua in vederea implementarii prevederilor Planului de cooperare bilateral in domeniul vamal si indeplinirea obiectivelor strategice comune privind cooperarea in materie vamala", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Vama dintre cele doua tari se aglomereaza de obicei in perioada sarbatorilor de Paste, din cauza numarului mai mare de turisti, dar si a controalelor amanuntite.

Potrivit datelor publicate de INS, 51.533 de turisti au sosit anul trecut in Romania din Republica Moldova, fata de 41.512 in anul anterior.

Citeste si:

Romania este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu schimburi bilaterale de 1,352 miliarde dolari anul trecut. Romania a inregistrat exporturi de 820 miliarde dolari si importuri de 532 milioane dolari, soldul fiind de 288 milioane de dolari in favoarea Romaniei.

Raportat la anul 2014, volumul schimburilor comerciale a scazut cu aproape 16%, cu un declin de 26% la exporturi, respectiv de 6,4% la importuri.

La finele lunii decembrie, in comertul Romaniei cu tarile din afara UE, Republica Moldova ocupa locul 4 la exporturi (cu o pondere de 5,2%) si locul 8 la importuri (cu o pondere de 3,3%).

Sursa foto: Dziewul/shutterstock