Pilotii Air France ar putea intra in greva chiar la inceputul Euro 2016

Cel mai important sindicat al pilotilor companiei aeriene Air France a inceput un referendum in randul membrilor sai privind posibilitatea declansarii unei greve de peste sase zile pentru a contesta, in primul rand, scaderea veniturilor preconizata in perioada urmatoare, relateaza Le Figaro.

Rezultatul referendumului va fi cunoscut in 30 mai, astfel ca, daca va fi declansata, greva ar putea avea loc imediat inainte sau dupa inceperea campionatului european de fottbal din Franta. Euro 2016 are loc in perioada 10 iunie - 10 iulie, iar la competitie participa si echipa nationala de fotbal a Romaniei, potrivit News.ro.

Referendumul este organizat, in conditiile in care, din 31 mai, ar trebui sa se aplice masurile prevazute in cadrul acordului "Transform 2015". Acesta prevede reducerea de la 50% la 40% a sporurilor de noapte pentru piloti si sume mai mici pentru activitatea de la sol. Acordul nu au fost aplicat pana acum din cauza unui litigiu in justitie intre sindicatul SNPL si conducerea Air France, transat de instanta in favoarea conducerii companiei.

"Referendumul nu anunta nimic, este prevazut in statut", a afirmat purtatorul de cuvant al sindicatului SNPL, Emmanuel Mistrali, care a precizat ca greva reprezinta o solutie extrema. Posibilitatea declansarii unei greve chiar in perioada de debut a Euro 2016 a divizat si conducerea sindicatului pilotilor.

12 dintre cei 87 de membri consiliului de conducere al sindicatului s-au declarat imppotriva actiunii, considerand ca nu este momentul unui conflict dur in preajma campionatului european de fotbal, si au cerut schimbarea echipelor de negociere. Air France-KLM Group este cel mai mare operator aerian din Europa si si-a redus pierderile operationale in primul trimestru pana la 99 milioane de euro, de la 417 milioane de euro in urma cu un an, datorita ieftinirii carburantilor si a masurilor de restructurare aplicate de catre conducere.

Citeste si:
O altă companie aeriană anunță concedieri, deși primește miliarde...
O altă companie aeriană...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: MyImages - Micha / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri