In ultimul an si jumatate, circa 150 de angajati ai GlobeGround Romania au parasit compania din cauza salariilor prea mici, conform News.ro

Cel mai mic salariu il are un incarcator de bagaje, de 1.170 de lei net, potrivit sindicalistului

"Salariile nu au mai fost marite de aproape sapte ani. De cand am ramas mai putini angajati, programul de lucru a devenit mult mai incarcat. Ne chemau si de la ora 2-3 dimineata, iar pentru plata transportului ne-au oferit 80 de lei brut lunar, mult prea putin”, a afirmat Cioc.
Sindicalistii spun ca, desi au dorit sa negocieze, conducerea aeroportului le-a refuzat cererea.

Angajatii care nu lucreaza intre orele 13.00 si 15.00 vor protesta in parcarea aeroportului, iar ceilalti vor ramane la locurile de munca, dar vor intrerupe lucrul.

Citeste si:

Activitatea aeroportului nu ar trebui sa aiba de suferit in mod semnificativ, companiile luandu-si din timp masuri de prevenire, a declarat pentru News.ro un reprezentant al aeroportului.

”Companiile stiau din timp de aceasta greva, asa ca si-au luat masurile necesare. Daca vor exista intarzieri in livrarea bagajelor, acestea vor fi mici”, a explicat reprezentantul aeroportului.

Greva a fost anuntata de miercuri, 18 mai

"Avand in vedere esecul negocierilor si lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum si modul defectuos de abordare a relatiilor de munca din ultimii ani Sindicatul Liber de Handling Aeronautic solicita demisia conducerii societatii", au transmis sindicalistii miercuri intr-un comunicat.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock