Greva la Aeroportul Otopeni intre orele 13:00-15:00: Sindicalistii cer marirea salariilor si imbunatatirea conditiilor de lucru

Aeroportul Otopeni se va confrunta intre orele 13:00 si 15::00 cu o greva de avertisment a celor aproape 500 de angajati ai GlobeGround Romania, compania care ofera servicii de curatenie, incarcare si descarcare bagaje, intocmire acte si manevrare autovehicule pe Aeroportul International Henri Coanda. Nemultumirile angajatilor provin de la faptul ca salariile sunt prea mici iar conditiile de lucru prea grele., a declarat liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

In ultimul an si jumatate, circa 150 de angajati ai GlobeGround Romania au parasit compania din cauza salariilor prea mici, conform News.ro

Cel mai mic salariu il are un incarcator de bagaje, de 1.170 de lei net, potrivit sindicalistului

"Salariile nu au mai fost marite de aproape sapte ani. De cand am ramas mai putini angajati, programul de lucru a devenit mult mai incarcat. Ne chemau si de la ora 2-3 dimineata, iar pentru plata transportului ne-au oferit 80 de lei brut lunar, mult prea putin”, a afirmat Cioc.
Sindicalistii spun ca, desi au dorit sa negocieze, conducerea aeroportului le-a refuzat cererea.

Angajatii care nu lucreaza intre orele 13.00 si 15.00 vor protesta in parcarea aeroportului, iar ceilalti vor ramane la locurile de munca, dar vor intrerupe lucrul.

Activitatea aeroportului nu ar trebui sa aiba de suferit in mod semnificativ, companiile luandu-si din timp masuri de prevenire, a declarat pentru News.ro un reprezentant al aeroportului.

”Companiile stiau din timp de aceasta greva, asa ca si-au luat masurile necesare. Daca vor exista intarzieri in livrarea bagajelor, acestea vor fi mici”, a explicat reprezentantul aeroportului.

Greva a fost anuntata de miercuri, 18 mai

"Avand in vedere esecul negocierilor si lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum si modul defectuos de abordare a relatiilor de munca din ultimii ani Sindicatul Liber de Handling Aeronautic solicita demisia conducerii societatii", au transmis sindicalistii miercuri intr-un comunicat.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cât a stat un grup de turiști la Promachonas
Setari Cookie-uri