"Incepand de miercuri, 25 mai 2016, ora 0.00, pentru asigurarea unui numar suficient de taximetre la Aeroportul Henri Coanda, se deschide un nou flux de preluare a pasagerilor de catre autoturisme taxi. Acest flux este amplasat la parterul terminalului Sosiri", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Pe noul flux de preluare a pasagerilor aeroportului, au acces liber, in limita locurilor disponibile, toate taxiurile care percep tariful minim aprobat de autoritatile din Bucuresti si Ilfov (1,39 lei/km). Aceste taxiuri pot fi ocupate fara o comanda prealabila.

Masura prezentata este temporara si va fi aplicata pana la atingerea numarului de 2.000 de taxiuri autorizate la aeroport (numar cu aproximativ 50% mai mare decat cel maxim de comenzi taxi, inregistrat intr-o zi aglomerata). Dupa autorizarea celor 2.000 de taxiuri, numai acestea vor mai avea acces pe fluxurile de preluare a pasagerilor de la aeroport. In acest moment, sunt autorizate 1.000 de autoturisme taxi, iar procedura de autorizare se deruleaza rapid si gratuit.