Operatorul aerian low-cost Blue Air, al treilea transportator aerian de pe piata romaneasca dupa numarul de pasageri, a anuntat, joi, lansarea unei noi rute din Cluj-Napoca catre Birmingham, incepand din 16 decembrie, care va fi operata de trei ori pe saptamana, in zilele de luni, miercuri si vineri, pretul biletelor pornind de la 30 de euro.

„Ne dezvoltam prezenta pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea zborurilor directe catre Birmingham, o destinatie atractiva atat din punct de vedere turistic, cat si de business. Incepand cu aceasta toamna, Cluj-Napoca devine al saselea aeroport unde ne stabilim o baza operationala”, a declarant directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, citat de News.ro.

Operatorul aerian low-cost si-a inceput operarea pe aeroportul din Cluj in 3 iunie 2016, prin deschiderea rutelor catre Bucuresti, Liverpool si Dublin. Clasificat ca al saptelea aeroport ca marime din tara, cu un trafic de 10,2 milioane de pasageri in 2015, Birmingham este deservit de Blue Air si din Bucuresti.

Compania estimeaza o crestere de 50% a traficului fata de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri in 2016. Pana la sfarsitul lunii iunie, Blue Air va opera o flota de 28 aeronave Boeing 737.

Pasagerii Blue Air vor calatori pe noua ruta Cluj-Napoca - Birmingham la bordul aeronavelor Boeing 737 ale companiei, la tarife incepand de la 29.99 euro, cu taxe incluse, dar cu locuri limitate, pret ce include gratuit si un bagaj de mana in limita a 10 kilograme.

Citeste si:
Cinci sfaturi pentru romanii care sunt interesati sa studieze in...
Studiile dupa BREXIT. 5...

Blue Air si-a inceput activitatea acum 11 ani, in prezent operand peste 70 de rute in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are cinci baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Iasi, Larnaca si Torino.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Wizz Air a inceput sa zboare la Lisabona si Birmingham cu 129 lei
Setari Cookie-uri