Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si-a facut stand in fata Primariei din Paris, participand astfel la manifestarea culturala „Piata Europei” organizata de autoritatile franceze, eveniment la care vrea sa promoveze destinatiile turistice ale Romaniei si sa atraga turisti straini, avand in vedere ca in perioada Campionatului European de Fotbal din Franta sunt asteptati 3 milioane de vizitatori.

“In perioada 20 iunie-10 iulie 2016, Romania isi va promova oferta turistica in randul unui public larg, cu atat mai mult cu cat vizibilitatea tarii noastre va fi sporita de prezenta nationalei Romaniei in aceeasi grupa cu echipa Frantei. Organizatorii estimeaza 3 milioane de vizitatori la Paris pe perioada EURO 2016”, a informat ANT, scrie News.ro.

Autoritatea precizeaza ca sustine echipa de fotbal a Romaniei si ca va promova astfel Romania.

Primaria Paris a propus tarilor participante la Campionatului European de Fotbal - UEFA EURO 2016 un proiect cultural de anvergura, denumit „Piata Europei”, care se va desfasura in perioada 20 iunie – 10 iulie, in piata din fata Primariei Paris.

“In fata acestui edificiu vor fi amplasate pavilioane nationale si o zona ”Agora” sub forma unui dom mare (cupola) cu diametrul de 17m. Fiecarei tari ii este repartizata o suprafata de 39 mp, unde se va amplasa cate un container expozitional care va fi personalizat de catre tara participanta. Aceste pavilioane/standuri nationale vor fi amplasate in proximitatea zonei ”Agora” in care vor avea loc diverse activitati destinate publicului larg, unde fiecare tara este invitata sa anime zona timp de o zi, prin concerte, proiectii, demonstratii culinare, etc”, precizeaza oficialii ANT.
De asemenea, Romania va sarbatori Ziua Iei pe 24 iunie, prin organizarea unui spectacol.

Citeste si:
Un colos hotelier renunta la utilizarea materialelor din plastic
Un colos hotelier renunta la...

“Conceptul care sta la baza organizarii spatiului destinat Romaniei are o poveste legata de simbolurile traditionale regasite in costumul popular romanesc din diferite zone ale tarii”, mentioneaza autoritatea.

La stand vizitatorii vor putea descoperi o serie de obiecte de design ce creeaza o punte intre mestesugarii vechi din Romania si noua generatie de designeri.

Sursa foto: Wead, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si