“In perioada 20 iunie-10 iulie 2016, Romania isi va promova oferta turistica in randul unui public larg, cu atat mai mult cu cat vizibilitatea tarii noastre va fi sporita de prezenta nationalei Romaniei in aceeasi grupa cu echipa Frantei. Organizatorii estimeaza 3 milioane de vizitatori la Paris pe perioada EURO 2016”, a informat ANT, scrie News.ro.

Autoritatea precizeaza ca sustine echipa de fotbal a Romaniei si ca va promova astfel Romania.

Primaria Paris a propus tarilor participante la Campionatului European de Fotbal - UEFA EURO 2016 un proiect cultural de anvergura, denumit „Piata Europei”, care se va desfasura in perioada 20 iunie – 10 iulie, in piata din fata Primariei Paris.

Citeste si:

“In fata acestui edificiu vor fi amplasate pavilioane nationale si o zona ”Agora” sub forma unui dom mare (cupola) cu diametrul de 17m. Fiecarei tari ii este repartizata o suprafata de 39 mp, unde se va amplasa cate un container expozitional care va fi personalizat de catre tara participanta. Aceste pavilioane/standuri nationale vor fi amplasate in proximitatea zonei ”Agora” in care vor avea loc diverse activitati destinate publicului larg, unde fiecare tara este invitata sa anime zona timp de o zi, prin concerte, proiectii, demonstratii culinare, etc”, precizeaza oficialii ANT.
De asemenea, Romania va sarbatori Ziua Iei pe 24 iunie, prin organizarea unui spectacol.

“Conceptul care sta la baza organizarii spatiului destinat Romaniei are o poveste legata de simbolurile traditionale regasite in costumul popular romanesc din diferite zone ale tarii”, mentioneaza autoritatea.

La stand vizitatorii vor putea descoperi o serie de obiecte de design ce creeaza o punte intre mestesugarii vechi din Romania si noua generatie de designeri.

Sursa foto: Wead, Shutterstock