Londra (Marea Britanie) este destinatia cea mai rezervata de pe dispozitive mobile de catre calatorii romani in prima jumatate a anului (dupa cum era si in aceeasi perioada a lui 2015), arata un studiu Tripsta.

Londra a fost destinatia preferata atat de femei cat si de barbati pentru rezervarea de destinatii de calatorie de pe dispozitivele mobile in prima jumatate a acestui an, restul topului variind insa in ce priveste urmatoarele pozitii: Frankfurt, Amsterdam, Paris si Atena sunt urmatoarele alegeri ale femeilor in timp ce locurile 2-5 in cazul topului preferintelor barbatilor romani sunt ocupate de Atena, Berlin, Roma si Amsterdam.

Bucurestiul se metine cea mai rezervata destinatie domestica de pe mobile de catre calatorii romani, fie ei barbati sau femei. In acelasi timp, Bucurestiul este principalul aeroport de plecare pentru acestia, fiind urmat in top de Iasi, Barcelona si Beirut.

Cea mai scumpa rezervare de pe mobil: 1.700 euro

Costul mediu al rezervarilor facute de pe dispozitive mobile de catre romani in prima jumatate a lui 2016 este de 198 euro, cea mai ieftina rezervare costand doar 18 euro (platiti pentru un zbor Iasi-Bucuresti) iar cea mai scumpa rezervare ajungand pana la 1.698 euro - pentru un zbor Bucuresti –Mallorca (Palma).

Calatorii romani care aleg sa foloseasca dispozitivele mobile pentru rezervarea vacantelor au o varsta medie de 34 de ani si si-au rezervat zborurile cu o medie de 32 de zile in avans.

In prima jumatate a lui 2016, barbatii au fost responsabili pentru 60% din totalul rezervarilor realizate de pe dispozitive mobile (din care 85% realizate pe versiunea mobila a site-ului si 15% folosind aplicatia iOS). La randul lor, femeile din Romania folosesc preponderent versiunea mobila a site-ului tripsta (89%) pentru rezervarile de pe mobile, doar 11% dintre ele folosind aplicatia iOS pentru a rezerva calatoriile.

Romanii care si-au rezervat vacante de pe mobile au facut acest lucru fie pe site-ul mobil al Tripsta, fie prin intermediul aplicatiei iOS dedicate a tripsta. Rezervarile mobile au reprezentat 20% din totalul rezervarilor facute prin intermediul tripsta in prima jumatate a anului curent, fata de 14% anul trecut si inregistrand o crestere de 43%. Pe de alta parte, rezervarile facute de pe dispozitive iOS au reprezentat 3% din totalul rezervarilor realizate in prima jumatate a lui 2016.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri