Director President Baile Felix: Turistii straini sunt usor de impresionat pentru ca nu asteptari mari de la Romania

Turistii straini, in special cei din tarile din nordul Europei, sunt usor de impresionat atunci cand vin in Romania pentru nu au asteptari mari de la tara noastra, sustine Dumitru Fechete, directorul complexului hotelier President din Baile Felix.

Cei mai multi straini care vin la hotelul din Baile Felix sunt din Germania, Republica Moldova si tarile nordice (Norvegia, Suedia), spune Fechete, potrivit caruia acestia nu au asteptari foarte mari de la Romania.

"Pe straini nu este greu sa-i impresionezi, nu trebuie sa faci lucruri extraordinare ca sa-i surprinzi. Ei nu asteptari foarte mari de la Romania. Dar este foarte greu sa-i convingi sa vina", a declarat Dumitru Fechete, directorul complexului President din statiunea balneara Baile Felix.

Astfel, el a dat ca exemplu un grup de turisti norvegieni care au aterizat pe aeroportul din Budapesta pentru a veni in Baile Felix: "Erau foarte derutati cand au venit in Budapesta, nu stiau daca sa scoata forinti sau euro de la bancomat. Le-am spus ca avem bancomat in Romania", a povestit directorul Presindent despre turistii straini.

Mai mult, strainilor le place sa faca circuite in imprejurimile Baile Felix, asa ca au fost in drumetii in Muntii Apuseni, unde au experimentat viata la tara. "Pentru noi este un lucru banal sa iei fanul si sa-l dai la animale. Pentru ei este ceva extraordinar. Au plecat cu o imagine la polul opus", a povestit in continuare Fechete despre cum vad turistii straini o vacanta in Romania.

Citeste si:
INS: Scădere de peste 70% ale sosirilor românilor în unitățile de...
INS: Scădere de peste 70% ale...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Cei mai multi turisti straini vin pentru tratamente in Baile Felix in octombrie-noiembrie si aprilie-mai, cand romanii stau acasa. Dintre turistii straini care vin la complexul President din Baile Felix, nemtii stau au cea mai lunga vacanta in statiunea balneara, de trei saptamani. Spre exemplu, un sejur de 7 nopti in Baile Felix costa 385 euro/persoana, pret care acopera cazare, pensiune completa (toate mesele) si tratamente.

baile felix

Sursa foto: Wall-Street.ro/Aqua park President Baile Felix

Desi turistii straini sunt usor de surprins atunci cand ajung in Romania, acestia sunt mai greu de convins de fapt sa vina in vacanta in tara noastra, mai spune directorul President Baile Felix. "Este foarte greu ca hotelier sa te duci de unul singur sa te promovezi afara. Cand a fost targul de turism din Norvegia, nu s-a deranjat nimeni sa vada ce se intampla", a mai spus Fechete, referindu-se la faptul ca Ambasada Romaniei din Norvegiei nu a sustinut participarea Romaniei la targul de turism local.

Citeste si:
Oradea, cea mai mare crestere procentuala a numarului de turisti
Oradea a avut, in 2018, cea...

Directorul hotelului din Baile Felix mai spune astfel ca este nevoie de sustine financiara si din partea statului roman pentru ca hotelierii sa aduca turisti straini in Romania, dar si de introducerea de zboruri directe din tarile europene catre Oradea.

Sursa foto: gpointstudio/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri