Romania are una dintre cele mai importante delte din lume, dar invata greu sa foloseasca corect potentialul enorm al zonei. Coltul de rai din sud-estul tarii trece printr-o perioada a schimbarilor, in care sperantele oamenilor stau in turismul modern care ia avant, conform Adevarul Financiar.

Delta Dunarii nu poate fi cuprinsa in cateva randuri, dovada stau miile de documentare, filme, carti, articole si povesti care au surprins momente din acest habitat, al carui farmec natural trebuie inteles si prin profunzimea vietii oamenilor. Noile generatii din satele pescaresti sunt impinse spre uscat in cautarea unor perspective viabile, iar cei ramasi nutresc increderea ca ceva se va schimba.

„Adevarul Financiar“ a petrecut cateva zile pe apele Dunarii, pentru a observa cum se scurge timpul pe canalele Deltei si ce oportunitati sociale si economice exista. Un ecosistem tot mai parasit de oamenii locului, satui de putinele optiuni cu care au crescut, dar din ce in ce mai frecventat de turistii atrasi de salbaticia conservata a naturii si de ofertele ospitaliere tot mai diversificate.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: iliuta goean/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Spitalul Cantacuzino va primi măști și produse de dezinfectare de la Radisson
Setari Cookie-uri