Litoralul bulgaresc inseamna mai mult decat statiunile foarte populare unde ne-am obisnuit sa mergem in fiecare vara, ca Nisipurile de Aur, Albena sau Nessebar. Puteti avea un concediu relaxant, cu un buget de vacanta decent, daca alegeti unul dintre satele turistice linistite asezate pe litoralul Marii Negre din Bulgaria, conform Adevarul.

Satul Tyulenovo (Tiulenovo) Din statiunea Vama Veche sunt cam 37 de kilometri pana la Tyulenovo. Dupa localitatea Shabla se face stanga, iar dupa inca 12 kilometri se ajunge in acest satuc de o frumusete aparte, cu multe pesteri, apa cristalina si formatiuni stancoase sculptate de vant si de apa. Un loc unde puteti sa faceti plaja pe nisip fin, aflat la sud de Tyulenevo (inainte de a ajunge la Cap Kaliakra), este golful Bolata, care are si intrare lina in mare. In apropierea satului se afla si un complex megalitic numit „Manastirile din piatra“, unde puteti vizita mormintele sapate in stanca de populatii care practicau cultul soarelui. Nu in ultimul rand, Tyulenovo este un loc perfect pentru sarituri de pe stanci (cliff diving).

Krapets Micul sat pescaresc este situat la aproximativ 10 km nord de localitatea Shabla, una din vechile asezari de la malul marii unde poate fi admirat cel mai vechi far bulgaresc, inaugurat in 1875. Krapets este apreciat mai ales de cei care vin in vacanta cu rulota sau cu cortul, plaja are aproximativ 6 kilometri si este una dintre cele mai curate si putin afectate din punct de vedere turistic.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
TOP 8 cele mai frumoase plaje de pe litoralul bulgaresc
Vacanta in Bulgaria: cele mai...

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un touroperator din Bulgaria a dat faliment din cauza Thomas Cook