Aeroportul International Henri Coanda a inregistrat in cadrul primei jumatati a anului 2016 o crestere a traficului cu 16,5% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 4,91 milioane pasageri. Acest avans creste sansele intrarii celui mai mare aeroport din Romania intr-o categorie superioara de trafic, potrivit datelor publicate, de compania care administreaza cele doua aeroporturi din Capitala.

Daca ritmul de crestere se mentine si in lunile urmatoare, aeroportul ar putea intra, in 2016, in categoria aeroporturilor cu un trafic anual de peste 10 milioane de pasageri, conform News.ro

"Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in primul semestru din 2016 a inregistrat o crestere relevanta, de 16,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri in intreg anul 2016", mentioneaza reprezentantii aeroporturlui.

In 2015, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Otopeni a fost de circa 9,3 milioane, potrivit datelor oficiale. Datele publicate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) arata ca, in primele sase luni din acest an, pe aeroporturile din Otopeni si Baneasa au calatorit 4.913.979 pasageri, din care 4.911.721 pasageri pe aeroportul Henri Coanda.

In acelasi interval, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei au avut loc 56.584 miscari de aeronave (aterizari si decolari), din care 51.149 pe aeroportul Henri Coanda.

"In primele sase luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a precizat compania.

Pe Aeroportul International Henri Coanda, cel mai mare din tara, au operat 37 de companii aeriene in prima jumatate a acestui an, care au transportat pasageri catre 92 de destinatii. In 2015, pe aeroportul din Otopeni s-au operat in jur de 100.000 de aterizari si decolari, mai mult decat pe toate celelalte aeroporturi din tara luate la un loc, pe care s-au inregistrat in total circa 90.000 de aterizari si decolari, potrivit reprezentantilor Romatsa, regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania.

Sursa foto: Matej Kastelic / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Permisele de acces în Delta Dunării vor putea fi cumpărate online după 15 iunie
Setari Cookie-uri