Parisul are din iunie primul hotel plutitor din Franta, deschis in centrul orasului, unde turistii se pot deconecta de agitatia urbana. Asa ca, daca ajungeti in "capitala indragostitilor", puteti completa vacanta cu o experienta pe fluviul Sena, mai ales ca o noapte de cazare costa chiar mai putin decat in Mamaia.

Desi in Paris existau numeroase baruri si restaurante pe marginea Senei si desigur vase de croaziera cu cabine de dormit, nu exista practic nimic care sa fie numit cu adevarat "hotel plutitor". Astfel ca in iunie a fost deschis OFF Paris Seine, primul hotel pe apa din Franta.

Credit foto: Celine Demoux Photos

Hotelul are 54 de camere duble si 4 apartamente, piscina, baruri si restaurante si este clasificat la 4 stele. O noapte de cazare pe "hotelul plutitor" costa de la 170 euro/camera dubla, un pret mai mic decat la multe hoteluri de 4 stele din statiunea Mamaia, dupa cum arata o analiza a preturilor pe site-ul de rezervari Booking.com in perioada 30-31 iulie. Pentru cei care vor sa rezerve un apartament, pretul de cazare pentru o noapte este de 468 euro.

Hotelul se afla langa podul Charles de Gaulle, la 10 minute de mers pe jos de Catedrala Notre-Dame. Hotelul nu este un vapor care circula pe Sena, ci este o constructie speciala in forma unui catamaran supradimensionat, realizat in Normandia dupa o investitie de 11 milioane de euro, potrivit publicatiei The Local.

Parisul vrea sa dezvolte turismul de-a lungul Senei, fapt pentru care de ani de zile, in iulie si august, sunt amenajate plaje cu nisip fin si palmieri pe marginea fluviului pe o distanta pe 3,5 km. In plus, primarul Parisul le-a promis parizienilor ca va face posibil inotul in Sena din 2024, dupa ce au loc Jocurile Olimpice.

Sursa foto: OFF Paris Seine/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri