Desi in Paris existau numeroase baruri si restaurante pe marginea Senei si desigur vase de croaziera cu cabine de dormit, nu exista practic nimic care sa fie numit cu adevarat "hotel plutitor". Astfel ca in iunie a fost deschis OFF Paris Seine, primul hotel pe apa din Franta.

Credit foto: Celine Demoux Photos

Hotelul are 54 de camere duble si 4 apartamente, piscina, baruri si restaurante si este clasificat la 4 stele. O noapte de cazare pe "hotelul plutitor" costa de la 170 euro/camera dubla, un pret mai mic decat la multe hoteluri de 4 stele din statiunea Mamaia, dupa cum arata o analiza a preturilor pe site-ul de rezervari Booking.com in perioada 30-31 iulie. Pentru cei care vor sa rezerve un apartament, pretul de cazare pentru o noapte este de 468 euro.

Citeste si:

Hotelul se afla langa podul Charles de Gaulle, la 10 minute de mers pe jos de Catedrala Notre-Dame. Hotelul nu este un vapor care circula pe Sena, ci este o constructie speciala in forma unui catamaran supradimensionat, realizat in Normandia dupa o investitie de 11 milioane de euro, potrivit publicatiei The Local.

Parisul vrea sa dezvolte turismul de-a lungul Senei, fapt pentru care de ani de zile, in iulie si august, sunt amenajate plaje cu nisip fin si palmieri pe marginea fluviului pe o distanta pe 3,5 km. In plus, primarul Parisul le-a promis parizienilor ca va face posibil inotul in Sena din 2024, dupa ce au loc Jocurile Olimpice.

Sursa foto: OFF Paris Seine/Facebook.com