Peste 250 de piloti si parasutisti din Romania, Spania, SUA, Ucraina, Cehia, Grecia si Bulgaria fac acrobatii cu aeronave de lupta, in formatii ale fortelor aeriene, spectacolele incluzand efecte pirotehnice, muzica si lumini, prezentate la cel mai mare show aerian din Romania, Bucharest International Air Show, de pe Aeroportul "Aurel Vlaicu” Baneasa. Editia din acest an a BIAS este dedicata implinirii a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia si a 100 de ani de la infiintarea aviatiei de vanatoare in Romania, scrie News.ro.

Spectacolul aviatic, ajuns la a opta editie, a inceput sambata dimineata, pe Aeroportul "Aurel Vlaicu” Baneasa fiind peste 100 de aeronave civile si militare, care fac acrobatii aeriene sau sunt expuse publicului.Asii aviatiei militare si civile din Romania, dar si din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania incanta spectatorii cu acrobatii aeriene sidemonstratii de elita.

La BIAS 2016 sunt prezente Fortele Aeriene ale Spaniei, care evolueaza cu F 18 ”Hornet”, aeronave de lupta folosite pentru operatiuni aeriene si expun la sol o aeronava F 18 si un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235. Fortele Aeriene ale Ucrainei evolueaza cu Suhoi Su 27 ”Flanker”, aeronava de lupta de inalta performanta, conceputa pentru impunerea superioritatii aeriene in zonele de conflict. Spectatorii pot vedea aeronava si la sol, alaturi de un avion de transport Antonov An 26.

Aeronave moderne de vanatoare multirol Saab 39 Gripen, folosite pentru atac la sol, lupte aeriene si recunoastere, si aeronave de lupta multirol L-159 ALCA sunt prezentate intr-o demonstratie de maiestrie aeriana de catre Fortele Aeriene ale Cehiei. Fortele Aeriene ale SUA participa la show-ul aerian cu F 15 ”Eagle”, aeronave americane de lupta tactica, acestea fiind expuse si la sol, alaturi de un Hercules C-130 Alabama National Guard.

La BIAS mai sunt prezente Fortele Aeriene ale Greciei, care expun la sol avionul de vanatoare francez Mirage 2000, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol si recunoastere, iar Fortele Aeriene ale Bulgariei le prezinta vizitatorilor avionul cu reactie Suhoi Su 25, proiectat sa asigure suport aerian pentru fortele terestre.

Pe platforma aeroportului este expusa pentru vizitatori si o aeronava NATO AWACS. Profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, fac demonstratii aeriene la mansa aeronavelor MiG 21 LanceR, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, si C 27 Spartan, dar si exercitii de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian.

De la spectacolul aerian nu lipsesc nici asii Aeroclubului Romaniei - Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings. Spectacole aeriene care includ efecte pirotehnice, muzica si lumini sunt oferite de Iacari Acrobati.

Artistii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, evolueaza cu doua aeronave unice, F4U Corsair si B 25 Mitchell. La BIAS 2016 participa si pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana. Exercitii executate cu maiestrie si siguranta sunt oferite de piloti ai companiei nationale de transport aerian, TAROM.

Cei care au venit la BIAS pot vedea la sol zeci de aeronave civile, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri, dar si aeronave militare MiG-21 LanceR, IAR-99 Soim, IAR-330 Puma, C-27J Spartan, un radar de joasa/medie altitudine TPS-79R si un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Spectacolul aerian din acest an se va incheia sambata seara, cu concerte sustinute de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, Nicu Alifantis si Linda Teodosiu, castigatoarea ”Vocea Germaniei”. Peste 130 de politisti bucuresteni asigura ordinea siguranta rutiera in zona Aeroportului "Aurel Vlaicu”, in timpul spectacolului aerian.

Cea de-a opta editie a Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition este organizata de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO si ROMATSA, sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri