4 August 2016

Biertan, satul din centrul tarii considerat "o destinatie ireala" alaturi de Seychelles, Provence si Bora Bora



Biertan, un sat medieval cu 1.000 de locuitori, din centrul tarii, este considerat o "destinatie ireala" alaturi de mult mai cunoscutele Seychelles, Provence si Bora Bora, intr-un top realizat de revista Cosmopolitan. Motivul?

"Biertan arata cu adevarat ca un oras dintr-un film Disney, iar daca vreti sa vedeti si mai multe scene de basm, mergeti sa descoperiti biserica fortificata din localitate", scriu jurnalistii de la Cosmopolitan despre satul din judetul Sibiu, pe care l-au clasat pe locul 9 in top 22 "destinatii ireale" din lume, inaintea unor locuri ca Santorini, Phi Phi Islands (Thailanda), Dubai, Bora Bora.

Biertan, una dintre cele mai vechi asezari sasesi din Romania, se afla intre dealuri, la sud de raul Tarnava Mare, in Transilvania, la 72 km de Sibiu. Satul a devenit cunoscut turistilor datorita cetatii fortificate in care se afla si binecunoscuta biserica fortificata.

Mai mult de atat, de acest loc se leaga si o legenda: sotii care se certau si voiau sa divorteze erau inchisi in cetate cu o singura lingura, o furculita, o masa, un pat, un scaun si erau nevoiti astfel sa se suporte. Rezultatul? Timp de 300 de ani ar fi existat doar un singur divort in satul Biertan.

Urmareste oferta actuala cazare in Biertan Cat costa cazarea in Biertan

Sa mergi in Biertan inseamna sa traiesti o experienta autentica. In sat sunt doar patru unitati de cazare si acestea pensiuni, potrivit Booking.com, unde o noapte de cazare in weekend costa intre 50 si 100 de euro/camera dubla cu mic dejun inclus.



Citeste si