Proiectul Harta Senzoriala a Bucurestiului, inclus in candidatura oficiala ”Bucuresti 2021”, va cuprinde opt tururi ghidate, programate in zilele de 21, 23, 24 si 29 septembrie, dar si in 1, 2, 7 si 9 octombrie, de la ora 19.00, prin unele dintre cele mai putin cunoscute case vechi care au apartinut unor personalitati ale culturii romane, potrivit News.ro.

Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului si ARCUB, in parteneriat cu Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) este organizatorul evenimentului.

Incursiunea in arhiva timpului incepe cu vizita la Casa Memoriala ”George si Agatha Bacovia” din strada George Bacovia 63, sector 4, Bucuresti, aflata in custodia Muzeului National al Literaturii Romane, si va continua cu Casa ”Sturza Pop”, Casa ”Musatescu” si Casa ”Bercovici”.

Pentru a recrea atmosfera specifica si emotia intoarcerii in timp, se vor folosi instalatii video si audio, actori si invitati speciali legati de aceste locuri si de oamenii care au trait sau traiesc inca in aceste imobile.

Citeste si:

Plecand de la conceptul curatoarei de artele spectacolului Cristina Modreanu, echipa proiectului a lucrat colaborativ pentru fiecare statie a turului ghidat, care se bazeaza pe documentare extensiva si interviuri cu oamenii care au trait sau traiesc acum in casele alese. Scopul pe termen lung este alcatuirea unei harti performative a Bucurestiului, creata din povestile pe care oamenii le au de spus despre viata lor in acest oras.

Participarea la tururi este gratuita si se face pe baza unei inscrieri prealabile pe hartasenzoriala.com sau prin e-mail la adresa povesti@hartasenzoriala.com. Numarul maxim de participanti la fiecare tur este de 15 persoane. Detalii si informatii suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com.

Casa in care a locuit poetul George Bacovia intre anii 1933 si 1957 a devenit expozitie memoriala in anul 1966. In acest spatiu sunt expuse manuscrise, fotografii, obiecte si documente care au apartinut poetului si sotiei sale, Agatha Bacovia (1895 - 1981), precum si cateva desene realizate de George Bacovia.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock.com