Destinatii noi, dorinta de a explora si turism intern: ce fel de vacante prefera romanii

Comportamentul romanilor in materie de turism trece printr-un proces de schimbare. Destinatiile clasice incep sa fie inlocuite cu unele noi, turismul intern pare ca castige teren iar apetitul turistului de a explora locuri noi creste permanent. Alexandra Mateuta, director de marketing Happy Tour Group, a vorbit in emisiunea WALL-STREET 360 despre sezonul vacantelor de vara care tocmai s-a incheiat dar si despre tendinte viitoare.

“Sezonul de vara a fost unul bun, turistii se orienteaza catre pachete personalizate, cauta destinatii care sa se potriveasca gusturilor lor, stiu exact ce isi doresc si ce vor sa faca in acele locuri. Evenimentele nefericite din acest an nu i-au impiedicat pe romani sa calatoreasca in strainante, am remarcat ca suunt din ce in ce mai informati, au un plan stabilit si vin la consultant doar pentru o oferta si sfaturi personalizate”, a explicat Alexandra Mateuta.

Dupa ce anul trecut destinatia preferata de clientii Happy Tour a fost Turcia, anul acesta Spania a ocupat prima pozitie in clasament, urmata de Romania, cu o crestere de 30%. Totusi, Turcia a ramas in top, fiind a 3-a cea mai cautata destinatie.

Directorul de marketing al Happy Tour considera ca interesul crescut pe turismul intern se datoreaza atat situatiei internationale instabile, cat si introducerii tichetelor de vacanta.

Am observat ca, dincolo de destinatiile tradionale, precum litoralul sau zona Brasovului, au crescut solicitarile pe Bucovina, de exemplu. Tendinta sigur va continua, in sezonul de toamna ne asteptam la o crestere mai mare, pentru ca romanii deja au avut un concediu lung in strainatate si acum se orienteaza catre o mini-vacanta de 3-4 nopti in Romania.

Ce urmeaza in sezonul city-break-urilor si al vacantelor de iarna?

O schimbare a comportamentului se remarca si in zona city-break-urilor, romanii fiind tot mai atrasi de destinatii din zona granitelor Europei, in destinatii mai putin populare. In anii trecuti, cele mai mari cereri erau pe orase din apropiere, cum ar fi Viena, Budapesta sau Paris.

Recent, Happy Tour a devenit tour operator pentru Disneyland. “Cereri sunt in fiecare an si de anul trecut am remarcat o crestere. Nu a fost afectata de problemele din Franta si, am remarcat tot mai multe cupluri fara copii care cumpara pachete, desi este o destinatie de familie, prin definitie”, a explicat Alexandra Mateut.

De exemplu, pana pe 12 octombrie, Happy Tour ofera un pachet in care un adult va plati 235 de euro pe 4 nopti de cazare si 5 intrari in Disneyland. Pretul aceluiasi pachet pentru un copil este 155 de euro. La acestea se adauga si pretul biletului de avion si al transferului.

O tendinta interesanta pentru sezonul vacantelor de iarna, remarca de directorul de marketing al Happy Tour, este ca dincolo de traditionalele destinatii de ski, turistii aleg destinatii exotice, precum Maldive sau Republica Dominica.

Citește și
Coronavirus | Amendă usturătoare pentru un parc acvatic din Eforie Nord
Setari Cookie-uri