5 Octombrie 2016

9 minuni ale lumii se afla in pericol de a disparea pentru totdeauna: povestea unora dintre cele mai frumoase locuri si cum sunt distruse



Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a publicat o lista a locurilor incluse in Patrimoniul Mondial care sunt in pericol de a disparea in viitor. Va prezentam in continuare unele dintre cele mai frumoase locuri din lume care sunt amenintate si motivele pentru care unii dintre noi s-ar putea sa nu mai avem sansa de a le vizita vreodata, conform Adevarul.

La inceputul acestei luni am fost avertizati ca Spania este pe cale de a deveni primul stat membru al Uniunii Europene cu un sit natural inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in pericol de disparitie. Parcul National Doñana din Andaluzia – caminul rasilor iberici pe cale de disparitie, cea mai amenintata specie de pisica din Europa – este amenintat de un plan de minerit si de construirea a o mie de puturi ilegale. Dar aceasta este doar una dintre zonele superbe care, potrivit UNESCO, ar putea disparea pentru totdeauna.

Asociatia a facut publica o lista a sit-urilor aflate in pericol. Va prezentam in continuare noua dintre acestea, analizate de publicatia „The Independent“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si