6 Octombrie 2016

Aproape 1.400 de agentii de turism au ramas fara licenta de functionare intr-o singura zi



Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a retras licentele de functionare a 1.384 de agentii de turism, adica aproximativ jumatate din numarul total de agentii de turism din tara, pentru ca nu au prezentat o polita valabila de asigurare necesara in caz de insolventa sau faliment.

ANT a facut astfel publica lista celor 1.384 de agentii de turism care nu isi mai pot desfasura activitatea. Printre acestea sunt si nume cunoscute. Lista completa a agentiilor de turism fara licenta poate fi consultata aici.

"Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, cu modificarile si completarile ulterioare, este interzisa desfasurarea de activitati turistice specifice agentiilor de turism de catre operatorii economici cu licenta de turism expirata sau fara detinerea politei valabile de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism", se arata intr-un comunicat al ANT.

Pe acest subiect si-a exprimat opinia consultantul in marketing turistic, Razvan Pascu.

"Este o decizie istorica, fara precendent pe piata de turism romaneasca. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajatii acestor agentii de turism, mai ales pentru acei angajati care fac turism din pasiune si care se zbat mereu sa le ofere clientilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lacomiei patronilor. Din pacate insa, nu toti sunt pasionati cu adevarat de turismul de calitate si tot din pacate, nu toate agentiile sunt corecte si nu isi trateaza clientii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca ceea ce se intampla pe piata de turism romaneasca era nu numai o anomalie, ci pur si simplu o haiducie, iar cei corecti nu merita sa plateasca pentru cei incorecti, desi de multe ori asa s-a intamplat!. Clientii s-au saturat de oameni incorecti si de agentii de turism neprofesioniste si sigur ar prefera sa fie mai putine, dar care sa ofere servicii de mai buna calitate si mereu sigure. Exista multe exemple de agentii de turism corecte si transparente in Romania si de oameni de turism dedicati; as vrea ca acesta sa fie inceputul unei noi generatii de oameni de turism – turismul facut din pasiune si cu onestitate", spune Pascu.

Inainte de a va cumpara o vacanta de la o agentie de turism, va recomandam sa verificati datele financiare din ultimii ani ale firmei respective pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.



Citeste si