10 Ianuarie 2017

Telecabina de la Balea Lac nu functioneaza din cauza gerului; s-au inregistrat minus 25 de grade



Telecabina de la Balea Lac nu functioneaza, luni, din cauza gerului si a viscolului, cablurile fiind inghetate, dupa ce noaptea trecuta s-au inregistrat minus 25 de grade Celsius. Nu sunt turisti blocati in zona montana, au anuntat cabanierii.

Purtatorul de cuvant al firmei care opereaza telecabina de la Balea Lac, Lidia Badila, a declarat, luni, ca instalatia pe cablu a fost oprita din cauza viscolului si a gerului. “Din cauza gerului, telecabina a fost oprita, nu s-a facut in cursul zilei de astazi (luni – n.r) nicio cursa. Acum a iesit soarele si speram sa mai dezghete cablurile si sa putem face cel putin o cursa dupa-amiaza”, a spus Lidia Badila, conform News.ro.

Potrivit acesteia, nu sunt turisti blocati in zona montana, dar exista un grup de persoane care dupa-amiaza ar trebui sa urce la Balea Lac, avand opt camere rezervate la Hotelul de Gheata. Lidia Badila a precizat ca noaptea trecuta s-au inregistrat la Balea Lac minus 25 de grade, ger care nu s-a mai inregistrat din 1961. La ora transmiterii acestei stiri, meteorologii anunta ca sunt minus 17 grade la Balea Lac.



Citeste si