Guvernul vrea sa faca primul centru de agrement si plateste antreprenorii care vrea sa-l dezvolte

Guvernul a aprobat, joi, un Memorandum privind programul “Primul centru de agrement“ care are scopul de a sustine realizarea de investitii pentru infrastructura necesara desfasurarii activitatilor de agrement, Executivul urmand sa acorde garantii de stat celor care vor sa infiinteze si sa dezvolte centre de acest tip in valoare de maximum 240.000 de euro.

”Programul “Primul centru de agrement“ este o noua politica publica, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind facut astazi, prin adoptarea unui Memorandum, urmand ca implementarea sa inceapa dupa aprobarea sa printr-un act normative”, precizeaza Executivul, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, programul “Primul centru de agrement“ are scopul de a sustine realizarea de investitii pentru crearea infrastructurii necesare desfasurarii activitatilor de agrement, prin acordarea de garantii de catre stat in procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investitie) pentru creditele de investitii destinate infiintarii si dezvoltarii centrelor de acest tip.

Prin acest program se are in vedere stimularea initiativei private, prin facilitarea accesului la finantare (statul garanteaza pentru investitii considerate acum de catre institutiile de creditare ca fiind de risc, pentru ca antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garantii), crearea si mentinerea de locuri de munca, precum si extinderea sezonului turistic.

Totodata, institutiile de creditare sunt stimulate sa creeze produse de finantare specifice pe acest segment. Facilitatea acordarii garantiilor de stat pentru creditele de investitii va fi destinata IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care isi propun sa infiinteze/dezvolte centre de agrement.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Câți bani au fost alocați pentru cultură în ultimii...
Câți bani au fost alocați...

Implementarea Programului ”Primul centru de agrement” va contribui la cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, prin diversificarea ofertei in acest sector si va avea ca efect o dezvoltare economica durabila, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate pana in acest moment, precizeaza Executivul.

Sursa foto: Shutterstock/ Melpomene

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri