26 Aprilie 2017

Londra, cea mai cautata destinatie de catre romani, insa creste interesul pentru Marrakech



Londra este cea mai cautata destinatie de catre romani, insa creste interesul pentru orasul marocan Marrakech, potrivit site-ului de cautare a biletelor de avion Momondo.ro.

Aproximativ 1000 de romani s-au aflat printre cei 23.149 de persoane pe care Momondo i-a chestionat cu privire la obiceiurile lor de calatorie.

„Londra ramane cea mai cautata destinatie printre romani, fiind una dintre marile capitale pe care numerosi conationali o aleg pentru a studia si lucra, dincolo de a petrece vacanta, iar aceasta familiaritate o transforma cu atat mai mult intr-o destinatie de calatorie binevenita in orice moment din an. Cu toate acestea, 2017 face loc unei destinatii la un continent departare: Marrakech. Cu o crestere de 346% in cautarile efectuate anul acesta comparativ cu 2016, orasul din inima Marocului pare sa fi trezit interesul mai multor romani. Marrakech este, fara doar si poate, o destinatie pe care putini dintre noi ar putea rezista sa n-o descopere”, declara Mircea Giurca, purtator de cuvant la Momondo.ro.

Romanii si calatoriile: cat de mult conteaza pentru ei o vacanta
  • 27% dintre romani prefera sa cheltuie banii pe calatorii
  • 62% prefera sa se cazeze la hotel pe durata vacantei
  • pretul este factorul determinant pentru mai mult de jumatate dintre romani atunci cand vine vorba de rezervarea zborului (50%) si de alegerea hotelului (54%)
  • pentru 44% dintre romani numarul de stele influenteaza in mare si foarte mare masura alegerea cazarii pentru vacanta
  • durata medie de vacanta este de 3 zile
  • hotelurile din tara sunt rezervate cu 21 de zile inainte, in timp ce hotelurile din strainatate sunt rezervate cu 60 de zile inainte de sosire
  • 52% dintre romani posteaza fotografii din vacanta in social media
  • cazarea este partea la care majoritatea prefera sa faca economii atunci cand vine vorba de vacanta (42%), in timp ce mai putini sunt dispusi sa economiseasca bani la vizite turistice si excursii (26%);

Momondo cauta printre peste 700 de site-uri de calatorii, scanand in timp real internetul pentru a compara oferte cu privire la zboruri, hoteluri sau inchirieri auto pentru a gasi cele mai bune preturi. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent pe 35 de piete internationale.



Citeste si