MAE mentioneaza ca, in baza eTA, cetatenii romani pot intra pe teritoriul Canadei, pentru o perioada de maxim sase luni, doar daca scopul sederii este unul din urmatoarele: turism sau vizita (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunitatilor de derulare a afacerilor).

Pentru obtinerea eTA, MAE recomanda accesarea urmatorului link: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp?st=16.7.2.

Aplicatia va fi disponibila pentru cetatenii romani, luni, de la ora 16.00 (ora Romaniei).

Nu aveti nevoie de Autorizatie de Calatorie Electronica daca ati obtinut, deja, o viza de intrare in Canada si aceasta este inca valabila. Eliminarea obligativitatii detinerii unei vize nu se aplica cetatenilor romani care doresc sa munceasca sau sa studieze in Canada. In aceste situatii este necesara, in continuare, obtinerea unei vize, conform reglementarilor canadiene

Ministerul Afacerilor Externe

Taxa pentru obtinerea Autorizatiei de Calatorie Electronice este de sapte dolari canadieni si trebuie platita in momentul completarii aplicatiei online. In acest sens este necesar un card valabil de tipul: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES sau card de debit de tipul Visa Debit, JCB, Interac.

Nu depasiti perioada de sedere legala de sase luni, altfel riscati sa primiti un ordin de indepartare de pe teritoriul Canadei si sa intampinati dificultati in obtinerea unei noi Autorizatii de Calatorie daca doriti sa reveniti pe teritoriul Canadei. Respectati legislatia canadiana si nu modificati scopul declarat al calatoriei, in caz contrar Autorizatia de Calatorie Electronica poate fi suspendata

Citeste si:

Ministerul Afacerilor Externe

Cetatenii canadieni nu pot aplica pentru obtinerea eTA (aspect valabil in cazul persoanelor cu dubla cetatenie). Cetatenii care se deplaseaza in Canada insotiti de mai multi copii minori trebuie sa completeze cate un formular in vederea obtinerii eTA pentru fiecare dintre acestia.

Pentru obtinerea de informatii detaliate referitoare la eTA, MAE recomanda accesarea sectiunii: "Sfaturi, alerte de calatorie/Conditii de calatorie/Canada" de pe pagina de web: https://www.mae.ro/travel-conditions/3678#850.

Informatii utile cu privire la modalitatea de utilizare a portalului "eTA", precum si alte actualizari periodice cu privire la acest subiect, pot fi obtinute de pe pagina de facebook a Departamentului Consular: https://www.facebook.com/DepartamentulConsular/.

Sursa foto: Hannamariah/Shutterstock.com