7 Iunie 2017

Momondo.ro: Romanii si-au rezervat cate o saptamana la plaja la Marea Mediterana. Top cele mai cautate destinatii



Turistii romani merg in vacanta la plaja in tarile latine, potrivit motorului de cautare Momondo.ro. Iata care sunt cele mai cautate destinatii.

„Dintre toate cautarile efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorita destinatie de vacanta pentru aceasta vara. Iar cand vorbim de tipul de vacanta, cateva zile petrecute pe plaja sunt in planul a 69% dintre romani. Mai mult, printre alte destinatii cu iz latin cautate pentru aceasta vara se numara Roma, Lisabona si Tenerife. Aflata la o distanta mai mica de casa si cu costuri mai reduse, Atena este o optiune care completeaza topul celor mai cautate destinatii de catre romani vara aceasta”, declara Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Top 5 cele mai populare destinatii

  • Barcelona
  • Roma
  • Lisabona
  • Tenerife
  • Atena
  • In plus, tot mai multi romani sunt interesati sa descopere o destinatie mai putin explorata pana acum: cel mai sudic oras din Portugalia, Faro, care are cea mai mare crestere in cautari (+490%) in 2017.

    „Din ultimul nostru studiu international despre calatorii stim ca majoritatea romanilor isi rezerva concediul cu doua-trei luni in avans si ca mai mult de jumatate (63%) dintre acestia pun in mod regulat bani deoparte pentru a-si putea permite o vacanta. Asadar, planificarea in ultimul moment nu este o tendinta printre romani, dar este surprinzator faptul ca pentru 26% dintre acestia planificarea vacantei este stresanta. In aceeasi masura, vacanta de vara a romanilor dureaza in medie noua zile, o perioada mult mai scurta comparativ cu cea a calatorilor din tarile nordice sau din Europa de Vest (13-16 zile), un motiv in plus pentru a lasa grijile departe in acesta vara", a adaugat Mircea Giurca.



    Citeste si