Blue Air a facut o comanda pentru sase avioane Boeing 737 MAX si va inchiria alte 12 avioane

Blue Air si Boeing a facut marti oficial o comanda ferma pentru sase avioane 737 MAX si isi pastreaza dreptul sa mai cumpere alte doua astfel de aeronave in aceleasi conditii, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. In plus, Blue Air va inchiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a inceput in acest an colaborarea.

Anuntul a fost facut in cadrul Paris Air Show 2017, cel mai mare eveniment al industriei aeronautice mondiale, unde s-a semat marti contractul de achizitie, potrivit News.ro.

Blue Air opereaza in prezent cu 29 de aeronave Boeing 737.

"Sustinuti de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lunga si bogata istorie in operarea celui mai vandut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasata catre Boeing, cat si aeronavele aditionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urca la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air il ia in interesul sigurantei, confortului pasagerilor companiei, dar si a protejarii mediului inconjurator”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru.

El afirma ca modelul Boeing 737 MAX va permite companiei Blue Air sa zboare spre destinatii noi si pe distante mai mari.

Citeste si:
Noi zboruri Blue Air din România
Noi zboruri Blue Air din România

”737 MAX este avionul care a inregistrat cele mai rapide vanzari din istoria companiei Boeing, acumuland peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienti din intreaga lume”, a precizat compania Blue Air.

Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vandute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

Reprezentantii Boeing au mentionat ca Blue Air este primul client dinRomania pentru modelul 737 MAX.

Blue Air a fost infiintata in 2004 si s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operationale in Romania, Cipru, Italia si Marea Britanie.

Citeste si:
Ryanair a comandat 75 de avioane 737 MAX
Ryanair a comandat 75 de...

In anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriana romaneasca, depasind in premiera compania de stat Tarom dupa numarul de pasageri transportati.

Compania low-cost opereaza zboruri catre peste 100 de rute, din 16 tari.

Compania are opt baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Larnaca, Liverpool si Torino.

Citeste si:
Țara care nu mai permite consumul de alimente la bordul avioanelor
Țara care nu mai permite...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri