O explicatie a numarului in crestere a turistilor se afla in stransa legatura cu evolutia salariilor angajatilor romani, cat si a climatului favorabil pe care tara noastra il trece din punct de vedere economic, factori care au influentat in mod pozitiv decizia turistilor de a calatori.

“A fost un sezon foarte bun pana acum, la finalul lunii iulie inregistrand o crestere a incasarilor din activitati de turism de 26%. Evolutia pozitiva s-a resimtit la nivelul intregii piete, toti marii turoperatori din piata raportand evolutii importante. Romanii au plecat mai mult in vacante, iar accentul a fost pus pe experientele din strainatate. (…) Ma astept ca pana la finalul anului incasarile sa cunoasca o oarecare ajustare, iar in termeni reali estimez ca piata va cunoaste un plus de cel putin 15% la incasari”, a declarat Alin Burcea (foto mai jos), presedinte al ANAT si proprietarul agentiei de turism Paralela 45, in cadrul unui eveniment cu presa.

Conform datelor ANAT, piata serviciilor turistice din Romania se ridica la circa 1 miliard de euro, dintre care 400.000 de euro fiind reprezentat de achizitiile de bilete de calatorie.