Transilvania Train este un proiect unic in Romania, "o aventura iesita din comun", cum spun organizatorii. 100 de pasageri au urcat anul acesta in Transilvania Train si au plecat timp de 4 zile intr-o calatorie in care au explorat traditiile, valorile si cultura Transilvaniei. Pentru editia din 2018, organizatorii promit cinci zile de de aventura, mult mai multe activitati si estimeaza ca numarul de pasageri se va dubla.

Pasiune pentru turism, inovare, Transilvania, experienta culturala, tren cu viteza mica. Acestea au fost ideile pe care le-au avut specialistii in turism de la doua agentii de turism si pe care au reusit sa le puna cap la cap intr-un proiect inedit pentru Romania: Transilvania Train.

Mai exact, Transilvania Train este un eveniment cultural, cu un program intens, in care turistii calatoresc si participa in fiecare zi la diverse workshop-uri.

La prima editie, 100 de pasageri s-au urcat in Transilvania Train, iar timp de patru zile (intre 31 august - 3 septembrie) au calatorit pe traseul Brasov-Sighisoara-Medias-Alba Iulia-Sebes-Sibiu-Fagaras, intr-un tren inchiriat de la CFR Calatori. Cele trei vagoane au fost amenajate special.

Foto: Transilvania Train / Facebook

Urcam in tren in Brasov, socializam, degustam vin, spunem povesti. Ajungem in Transilvania, unde pe langa obiectivele turistice pe care le vizitam, intram in ograda omului si vedem cum se face painea de casa, cum se tes covoarele, cum se restaureaza lemnul, cum se fac tiglele traditionale

Alina Deak, co-fondator Transilvania Ttrain, reprezentant Free Spirit Travel

Ce spun calatorii despre prima editie a Transilvania Train: "Despre prima editie Transilvania Train as putea povesti o zi intreaga. Sa calatoresti la Apos sau sa primesti onorul Garzii Regale a Cetatii Alba Carolina cu salve de tun este ceva ce, sunt sigur, nu ati facut inca. Sa gatesti mancaruri traditionale alaturi de ”Fata care gateste cu flori” in cetatea Sebesului este o mare onoare… sa fii laudat pentru rezultate, este de vis. Sa inchei aceasta calatorie cu un concert de muzica de camera in aer liber, intr-o duminica insorita, pe cea mai populara strada a Sibiului, strada Cetatii, este pur si simplu superb. Sa ajungi acasa si sa realizezi ca ce ai vazut in 4 zile, poate, unii oameni nu vor vedea intr-o viata te face sa nu stii cum sa comprimi zilele pana la anul", a povestit Corneliu Luscalov.

Foto: Transilvania Train / Facebook

Alaturi de cei 100 de turisti a fost o echipa 30 de ghizi locali, insotitori de tren, somelier si fotografi.

Transilvania Train 2018: 5 zile, 600 de km de calatorie

A doua editie Transilvania Train este programata in perioada 22 august - 26 august si va insemna 5 zile de aventura, peste 20 de fortificatii vizitate, 15 workshop-uri traditionale, 600 km de calatorie si 200 participanti.

"Transilvania Train este o experienta turistica ce are loc o singura data pe an, o aventura de legenda prin inima Tranilvaniei. In calatoria de 5 zile vom explora traditiile, valorile si cultura Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia traditionala saseasca si vom lua parte la spectacole si concerte memorabile, organizate in locatii speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul oraselor medievale", spun organizatorii proiectului.

Pentru anul 2018, fiecare zi va avea o tema diferita: ziua 1 – meet & greet day; ziua 2 – povestea bisericilor fortificate din Transilvania; ziua 3 – povestea castelor si mestesugurilor traditionale; ziua 4 – bucataria traditionala transilvaneana; ziua 5 – evenimente culturale in Sibiu.

"In aceasta aventura, trenul ocupa un loc central, facand legatura intre locatiile vizitate si, in acelasi timp servind ca si un loc in care participantii si echipa organizatoare se pot cunoaste si pot lega noi prietenii, degustand vinuri locale selecte si delectandu-se cu legendele si povestile locurilor vizitate", mai spun organizatorii.

La editia de anul acesta, toti turistii au fost romani, insa pentru anul 2018 organizatorii estimeaza ca 30-35% dintre participanti vor fi straini.

Cat costa sa calatoresti cu Transilvania Train

Calatoria de 5 zile prin Transilvania costa 900 de euro pentru o singura persoana si 1.560 de euro pentru doua persoane. Pachetele pentru familiile cu copii costa intre 1.410 euro si 1.560 de euro. Pachetul pentru trei persoane costa 2.260 de euro.

"CFR are nevoie de proiecte precum Transilvania Train"

Transilvania Train a fost realizat in parteneriat cu CFR, iar pentru companie acest lucru a fost o noutate. "CFR are nevoie de astfel de proiecte care sa ii ridice imaginea. Este primul proiect in domeniul feroviar facut in Romania, de romani", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Calatori.

Proiectul Transilvania Train are si o latura de conservare a patrimoniului. Fondatorii au spus ca 5% din profit este donat Asociatiei Biserici Fortificate din Transilvania.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri