Compania nationala aeriana portugheza TAP Portugal vrea sa opereze zilnic pe ruta Bucuresti-Lisabona. Pana pe 31 martie, operatorul aerian are programate 6 zboruri pe saptamana, a declarat Claudia Stroescu, sales manager pentru Romania.

TAP Portugal se asteapta la un grad de incarcare de 90%, 150 de pasageri pe zbor. Din noiembrie, compania va opera doar cu aeronave proprii.

"Anularile petrecute acum ceva timp au fost cauzate in principal de parteneriatele cu alte companii, de la care au inchiriat avioane ca sa faca fata cererii mari", mai spune managerul TAP Portugal.

Compania a inregistrat in septembrie un nivel record de 1.38 milioane de pasageri, in crestere cu 19% fata de alti ani (220.000 pasageri).

Factorul de incarcare a pasagerilor aerieni portughezi a fost de 86,8%, in crestere cu 1,4 puncte procentuale. Cea mai mare crestere absoluta a numarului de pasageri a fost din nou pe rutele din Europa, cu 147.000 de pasageri, cu 21,1% mai mare decat in septembrie 2016.

In ceea ce priveste ocuparea zborului, cele mai pline avioane sunt pe rutele Braziliei (Atlanticul de Sud), cu 92,3 % locuri ocupate, echivalentul unei cresteri foarte puternice de 5,5 puncte procentuale fata de anul precedent.

Pana in septembrie, TAP a transportat cu 2 milioane mai multi pasageri decat in aceeasi perioada a anului trecut, in special cu 1,1 milioane de pasageri pe rutele europene (cu exceptia Portugaliei continentale si a insulelor). In total, in primele noua luni ale anului, compania aeriana a transportat 10,64 milioane de pasageri, ceea ce reprezinta o crestere de 23,6% fata de primele noua luni ale anului trecut, echivalentul a peste 2 milioane de pasageri.

De asemenea, TAP a transportat 50.273 pasageri pe 15 septembrie, un nou record record de pasageri transportati intr-o singura zi.

In SUA, parteneriatul cu JetBlue a contribuit cu 35.000 de pasageri la zborurile TAP, in perioada ianuarie-iulie a acestui an. Parteneriatul cu United a atras 15.000 de pasageri in aceeasi perioada pentru zborurile companiei aeriene portugheze. In ceea ce priveste Brazilia, parteneriatul cu Azul a adus peste 65.000 de pasageri pe aeronavele TAP intre ianuarie si iulie, in timp ce cota-parte cu GOL a contribuit cu 47.000 de pasageri la zborurile companiei aeriene portugheze.

TAP Portugal a reluat in iulie 2017 zborurile din Bucuresti catre Lisabona, dupa ce le-a suspendat in martie 2016. Zborurile Tap Portugal din Bucuresti catre Lisabona au inceput la 1 iulie 2012, cu o frecventa de trei ori pe saptamana, iar pretul unui bilet pornea de la 246 de euro.

In 2016, TAP a transportat 11,7 milioane de pasageri, cu 400.000 mai multi comparativ cu 2015 si a avut incasari de 2,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Markus Mainka/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri