Internetul a reusit sa modeleze comportamentul turistilor, astfel ca, fascinati de fotografiile distribuite pe internet, tot mai multi romani aleg sa plece in vacanta in destinatii exotice.

"Turistii romani vor calatori din ce in ce mai mult in zonele exotice. Acesta va fi noul trend: sa vrea sa vada Thailanda, China, India sau tari din America de Sud si Africa. Romanii sunt un popor curios si cultivat, iar la fascinatia pentru destinatiile exotice contribuie masiv in ultimii ani si internetul, care-i face pe oameni sa viseze mai mult. Cei care se intorc din vacante exotice sunt foarte contrariati pentru ca in multe dintre ele oamenii, desi sunt mai saraci, sunt foarte fericiti, atmosfera care-i face si pe turisti fericiti, iar asta se vede si din fotografiile pe care le distribuie pe internet si care atrag noi si noi doritori de astfel de experiente”, a explicat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Principalele destinatii de vacanta pentru familiile cu copii

Principalele destinatii de vacanta pentru familiile cu copii raman si in 2018 Grecia si Turcia. De altfel, statiunile grecesti si cele turce, alaturi de Spania, au fost preferate de romani in vara anului trecut, in vreme ce la sfarsitul lui 2017 destinatiile favorite au fost Dubai si Thailanda.

In acest an, compania se va concentra si pe dezvoltarea segmentului dedicat turismului intern.

Pentru viitor, ne-am propus o repozitionare pe piata, iar dezvoltarea turismului intern face parte din aceasta noua strategie, care presupune sa aducem inapoi in Romania tot ce am consolidat peste granite: partea de tehnologie, de sisteme, produsele noi. Speram ca in urmatorii doi ani sa devenim numarul 1 si pe turism intern”

Cristian Pandel, Christian Tour

Pregatirile in aceasta directie au inceput din 2017, cand grupul a lansat pe piata platforma HelloRomania.eu, portalul de rezervari hoteliere al grupului Christian Tour, care numara in prezent aproximativ 2.000 de unitati de cazare din toate regiunile tarii.

Agentia de turism Christian Tour, condusa de fratii Cristian si Marius Pandel, a incheiat anul 2017 cu vanzari de peste 70 de milioane de euro, in crestere cu 5% fata de 2016.

Sursa foto: Shutterstock.com / Alena Ozerova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri