Compania Blue Air a transportat, in 2017, 5.061.790 pasageri, cu 70% mai mult fata de anul anterior si peste estimarile initiale. Cresterea este si mai spectaculoasa fata de anul 2015, cand a transportat putin peste 2 milioane de calatori.

Cresterea numarului de pasageri cu 70% se datoreaza faptului ca, in 2017, Blue Air a continuat sa se extinda. Compania a crescut numarul de rute interne, frecventa acestora, dar si legaturile directe intre litoral cu o parte dintre orasele mari din Romania. Blue Air a contribuit la dezvoltarea unor regiuni precum Moldova, prin baza de pe Aeroportul International Iasi, dar si Transilvania.

Anul trecut a fost lansata si baza de la Constanta, care a operat zboruri 506 zboruri, catre Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Paris Beauvais si Timisoara.

In acelasi timp, Blue Air a mai venit cu urmatoarele noutati pe bazele din Romania: de la Iasi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, Munchen, Milano Bergamo, Florenta si Glasgow; de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa si Tel Aviv; de la Bucuresti a fost inaugurate curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.

Am reusit sa avem un record si la numarul de rute, cu 104 rute operate regulat, si peste 700 de curse charter. Pasagerii nostri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate in 2017. Si, chiar la finalul anului trecut, in timp ce romanii se pregateau de Revelion, echipa Blue Air a intampinat cu entuziam o noua aeronava Boeing 737-800

Gheorghe Racaru, directorul general Blue Air

Rute externe Blue Air

Blue Air a crescut si numarul de rute externe. A fost inaugurata si o baza noua, in Italia, la Alghero (cea de-a noua baza din portofoliul companiei). Iar pasagerii Blue Air au putut calatori, in 2017, de pe bazele sale internationale spre urmatoarele noi
destinatii: de la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo si Alicante; de la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona si Trapani; de la Larnaca (Cipru) spre Birmingham si Liverpool; de la Alghero spre Roma Fiumicino.

Citeste si: Blue Air lanseaza trei zboruri noi in 2018

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri