Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, se afla la finalul mandatului de presedinte ANAT. Acesta a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat, urmand sa predea stafeta lui Nicolae Demetriade, fostul proprietar Happy Tour. Invitat la emisiunea Inspiratie in Business, acesta a facut bilantul activitatii sale in conducerea agentiei si a vorbit despre viitorul turismului romanesc. Dupa aproape 30 de ani de activitate in turismul romanesc, antreprenorul si-a pierdut increderea ca statul roman va reusi sa salveze acest domeniu.

"Turismul este Miorita economiei romanesti. Toti ministrii vorbesc despre potentialul urias are turismul in Romania. PSD are probleme importante sa se certe intre ei, schimba guverne (al treilea intr-un an). Turismul poate crea mult, dar daca nu exista interes real ... Suntem superficali, nu avem determinare, credem ca suntem speciali, dar nu suntem, ne place sa vorbim, dar nu finalizam nimic, intr-un mod balcanic, prostesc. Poate spagile s-au mai dimiunat, nu din constiinta, de frica inchisorilor", a declarat Alin Burcea.

Acesta a facut o comparatie cu Bulgaria, care a reusit sa dezvolte litoralul si muntele mai bine ca Romania si a oferit cateva cifre: "Pe litoralul romanesc nu cred ca vin 30.000 de turisti straini pe an, pe cand in Bulgaria aung 2,5 - 3 milioane de straini".

Intrebat daca se va schimba ceva in industria turismului, acesta a raspuns scurt: "Nu, de ce sa se schimbe?".

"Sunt condamnat sa traiesc in Romania. Sunt lucruri de o banalitate ingrozitoare, pe care nu le facem din traditionala prostie balcanica. Romania nu merge rau, dar sunt suparat ca ar putea merge si mai bine", a completat acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri