"Turismul este Miorita economiei romanesti. Toti ministrii vorbesc despre potentialul urias are turismul in Romania. PSD are probleme importante sa se certe intre ei, schimba guverne (al treilea intr-un an). Turismul poate crea mult, dar daca nu exista interes real ... Suntem superficali, nu avem determinare, credem ca suntem speciali, dar nu suntem, ne place sa vorbim, dar nu finalizam nimic, intr-un mod balcanic, prostesc. Poate spagile s-au mai dimiunat, nu din constiinta, de frica inchisorilor", a declarat Alin Burcea.

Acesta a facut o comparatie cu Bulgaria, care a reusit sa dezvolte litoralul si muntele mai bine ca Romania si a oferit cateva cifre: "Pe litoralul romanesc nu cred ca vin 30.000 de turisti straini pe an, pe cand in Bulgaria aung 2,5 - 3 milioane de straini".

Intrebat daca se va schimba ceva in industria turismului, acesta a raspuns scurt: "Nu, de ce sa se schimbe?".

"Sunt condamnat sa traiesc in Romania. Sunt lucruri de o banalitate ingrozitoare, pe care nu le facem din traditionala prostie balcanica. Romania nu merge rau, dar sunt suparat ca ar putea merge si mai bine", a completat acesta.

Alin Burcea, ANAT: Legea...
Citeste si: Alin Burcea, ANAT: Legea turismului nu este ceva revolutionar