Turismul poate si trebuie sa devina principalul contributor la PIB-ul Romaniei, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, la deschiderea celei de-a 39-a editii a Targului de Turism al Romaniei. Acesta a mai spus ca va lucra impreuna cu reprezentantii asociatiilor patronale pentru a realiza o lege a turismului cat mai eficienta.

"Vreau sa facem impreuna din turism principala industrie a Romaniei. Avem potentialul necesar pentru a putea realiza aceasta dorinta. Putem practica toate tipurile de turism in Romania. Vreau ca principalul contributor la PIB-ul Romaniei sa devina turismul. Stiu ca avem un deficit de 40% in ceea ce priveste forta de munca calificata in turism, dar din aprilie vom incepe un program ambitios de formare profesionala", a spus Bogdan Trif, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat ca va lucra impreuna cu reprezentantii asociatiilor patronale pentru a realiza o Lege a Turismului cat mai eficienta. Potrivit acestuia, promovarea eficienta este "extrem" de importanta pentru a creste turismul in Romania.

Pe de alta parte, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania au solicitat ministrului ca acest sector sa fie pus pe lista de prioritati a Guvernului.

In plus, presedintele ANAT, Nicolae Demetriade, a apreciat ca "a sosit momentul ca industria ospitalitatii sa creeze bunastare" si a cerut ca toti cei implicati in aceasta industrie sa se uneasca pentru acest scop. Demetriade a mai solicitat ca intreg Guvernul sa considere turismul o ramura prioritara si sa acorde facilitati pentru investitii.

CFR calatori ofera, pe perioada targului, 45% reducere la biletele de tren in trafic intern, emise la standul propriu, pentru trenurile cu regim de rezervare, vouchere care ofera 45% reducere la cumpararea biletelor de tren valabile pana la data de 15 aprilie 2018, pentru calatoria in doi, de Dragobete, preturi cu 50% reducere (in data de 24 februarie), precum si oferte de calatorie in trafic intern (cardul Tren Plus, care ofera 25% reducere la biletele de tren, biletul dus-intors cu 10% reducere, reduceri la cumpararea cu anticipatie cuprinse intre 10 si 25%, reduceri pentru grupuri si minigrupuri de 2-5 persoane. Tot la TTR, CFR Calatori are oferte de calatorie in trafic international (oferta Interrail pentru 30 de tari europene, dar si oferte pentru Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia, Moldova etc.).

Compania Blue Air va fi prezenta la eveniment cu o oferta completa de curse regulate si curse charter. In total, peste 100 de rute vor fi prezentate vizitatorilor evenimentului, oferite in Romania si in strainatate, potrivite oricarui buget sau tip de calatorie (recreationala, de afaceri, individuala, de grup, excursie sau sejur). Blue Air a anuntat o noua ruta, de la Bucuresti spre Palma de Mallorca, primul zbor fiind programat pe 16 iunie.

TAROM vine la TTR cu oferte diverse si prezinta avantajele produsului Flight-Pass, abonamentul cu zboruri avantajoase pentru orice destinatie, adresat atat persoanelor fizice, cat si juridice, pe destinatii interne, dar si externe.

Ofertele Eximtur pentru sezonul de vara, aferente destinatiilor din strainatate, litoral si pachete charter pentru Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania sau Cipru beneficiaza de reduceri de pana la 30%. De asemenea, compania este prezenta la targ cu programe proprii - croaziere si pachete pentru destinatii exotice, pachete charter pentru vacante pe litoralul Ciprului, circuite, croaziere in toata lumea, vacante in destinatii exotice si citybreak-uri, pachete pentru vacante la schi si pachete pentru perioade speciale - 8 Martie, Paste, 1 Mai, Rusalii si 1 iunie.

In 2018, Eximtur apreciaza ca se va mentine trendul ascendent pentru destinatia Turcia, care a cunoscut o revenire semnificativa in 2017, Ciprul urmand sa devina, de asemenea, o destinatie de litoral extern din ce in ce mai solicitata. Si interesul pentru destinatiile exotice va cunoaste o dinamica in crestere, demna de remarcat fiind deschiderea turistilor spre destinatii mai putin populare pana acum, precum Tunisia, Bora Bora sau Zimbabwe.

Multe dintre agentiile prezente la targ vin cu pachete ce includ beneficii de tipul platii cu vouchere de vacanta, plata in rate cu carduri de credit, plata in 10 rate pentru oferta 'Litoral Marea Neagra'.

Vizitatorii care ajung la TTR pot cumpara de la standul Christian Tour vacante de o saptamana pe insula elena Evia cu preturi ce pornesc de la 1 euro (doar cazare), la care se adauga 90 de euro transportul cu autocarul, bilete de avion catre Santorini, Creta si Zakynthos la 4 euro (la care se adauga taxele de aeroport) si sejururi all inclusive in Antalya, Creta, Rhodos si in Hurghada, de la 99 de euro (plus taxele de aeroport).

Peste 290 de agentii si tour-operatori din 14 tari expun, in perioada 22-25 februarie, pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati in cadrul celei de-a 39-a editii a Targului de Turism al Romaniei, organizata la complexul expozitional Romexpo.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Silviu Matei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri