Sute de oameni au venit la standul Romaniei si s-au interesat de ofertele turistice ale tarii noastre, in prima zi de la deschiderea targului de turism de la Berlin destinat publicului larg, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Turismului remis, duminica, Agerpres.

''In prim-planul atentiei au fost cei 40 de coexpozanti, agentii de turism, companii aeriene si autoritati locale, care au dat informatii turistilor interesati si au prezentat ofertele turistice pregatite special pentru vizitatorii germani de la Targul de Turism din Berlin. Ministerul Turismului a pus la dispozitie standul de la ITB, in suprafata de 239 de metri patrati, agentiilor si operatorilor economici din domeniul turismului interesati sa promoveze in Germania ofertele pentru tara noastra. Daca artistii au fost cei care i-au atras la standul Romaniei pe germani, cel mai important rol la ITB Berlin l-au avut turoperatorii, agentiile de turism, companiile aeriene si autoritatile locale care au prezentat oferta turistica a Romaniei'', se arata in document.

Conform institutiei, vizitatorii au venit in numar mare la standul Romaniei si datorita artistilor prezenti.

''Toti artistii care i-au atras pe berlinezi cu dansuri, cantece si mostre de maiestrie tipice tarii noastre au venit in sprijinul promovarii Romaniei fara a pretinde niciun fel de onorariu, in afara bucuriei de a pune umarul la imbunatatirea imaginii tarii noastre. In prima zi destinata publicului, ansamblul 'Romanasul' din Cluj a atras zeci de oameni la fiecare moment artistic prezentat la standul ministerului Turismului. Romania a profitat si de prezenta trupei 'The Humans', reprezentanta tarii noastre la Eurovision, care a sustinut un concert la ITB Berlin'', mentioneaza sursa citata.

Ministerul Turismului precizeaza ca publicul german a avut sansa de a juca sah cu un campion mondial gratie prezentei Mirunei Lehaci, romanca de 13 ani care este campioana mondiala la juniori.

''La standul Romaniei, germanii pot lua parte si in ultima zi a targului la veritabile momente de sarbatoare datorita ansamblului Junii Sibiului care, la fel ca la Targul Romaniei, vor prezenta dansuri populare si traditii din toate regiunile istorice ale Romaniei. Mesterul popular Sebastian Paic sustine, de asemenea, ateliere de incondeiat oua'', precizeaza comunicatul.

Sursa foto: Shutterstock / mandritoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri