Ministerul Turismului a promovat o Hotarare de Guvern care acorda statutul de statiuni turistice de interes national pentru patru localitati si zone tutistice.

Localitatea Borsa din judetul Maramures, localitatea Dambovicioara din judetul Arges, zona Mamaia Nord – orasul Navodari din judetul Constanta, zona Pestera-Padina din comuna Moroeni, judetul Dambovita devin statiuni turistice de interes national.

De asemenea, primesc statutul de statiuni turistice de interes local localitatile Cacica, judetul Suceava, Dorna Candrenilor, judetul Suceava, Oncesti, judetul Maramures, Poiana Stampei, judetul Suceava, Solca, judetul Suceava.

"Aceasta decizie are o insemnatate deosebita pentru administratiile locale. Toate localitatile incluse in statiunile turistice de interes national sau local vor beneficia de un punctaj sporit in obtinerea de finantari pentru proiectele regionale", a transmis Ministerul Turismului, intr-un comunicat.

Pana in acest moment, in Romania erau atestate 43 de statiuni turistice de interes national si 57 statiuni de interes local.

Citeste si:
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020
Romania a fost nominalizata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cernobil, destinatie turistica pentru romani. Cat costa sa il vizitezi