23 Noiembrie 2006

Spaniolii sunt interesati sa investeasca in turismul romanesc



Oameni de afaceri spanioli si-au aratat disponibilitatea de a investi in statiunea turistica maramureseana Ocna sugatag, urmand ca, in termen de doua saptamani, o delegatie regiunea Castelon sa vina pentru negocieri, anunta NewsIn.

Colaborarea dintre investitorii spanioli si autoritatile locale va fi perfectata la inceputul lunii decembrie. Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Pamfil Bercean, a declarat ca sunt in discutie 125 de hectare care urmeaza sa fie atribuie de consiliul local din localitate pentru acest proiect.

Spaniolii au gandit un proiect amplu pentru statiunea maramureseana Ocna sugatag. Acestia au de gand sa construiasca hoteluri de patru si cinci stele, sa amenajeze terenuri de golf si piste pentru calarie. in plus, spaniolii doresc sa deschida si un parc tehnologic, in apropierea municipiului Baia Mare.

“Va fi un parc IT. Este vorba despre industrie nepoluanta Spaniolii au solicitat pentru acest proiect o suprafata de 10 hectare”, a spus Pamfil Bercean. Suma pe care investitorii spanioli sunt dornici sa o investeasca in judet pentru aceste proiecte se ridica la aproape 100 de milioane de euro.




Citeste si