„Cel mai fericit moment din viata omului este cand pleaca spre taramuri necunoscute”, crede Richard Burton. Despre beneficiile interesante ale calatoriilor catre destinatii necunoscute scrie, in Harvard Business Review, Todd. B. Kashdan – om de stiinta, vorbitor public si profesor de psihologie, scrie Revista CARIERE.

Se apropie vara si multora dintre noi deja le fuge gandul la vacanta. Poate fi tentat sa plecam catre aceleasi destinatii, in fiecare an: la cabana la care am mai fost, pe o plaja familiara unde mergem mereu, in orasul nostru preferat, in statiunea unde le place copiilor cel mai mult. Adeseori alegem sa ne cheltuim banii munciti din greu pe confort, previzibilitate si relaxare, iar acest lucru are cateva beneficii.

Dar psihologul din mine crede ca, in general, ar trebui sa calatorim pentru cu totul alte scopuri: ca sa iesim din zona de confort, ca sa ne expunem nesigurantei, ca sa pacalim un pic odihna de dragul de a explora si de a invata. Asa crestem si ne dezvoltam – capatam mai multa agilitate emotionala, devenim mai empatici si mai creativi. O calatorie pe care am facut-o recent, in Sri Lanka, cu o oprire neplanificata in Tailanda, m-a facut sa ma gandesc mai bine la impactul pozitiv pe care il au asupra noastra aventurile care sunt provocatoare pentru noi.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri