Afacerile in industria de turism ale Bisericii Ortodoxe Romane cresc de la un an la altul. BOR organizeaza, prin agentia Basilica Travel, pelerinaje interne si externe, dar si circuite culturale.

Agentia de pelerinaj a Bisericii Ortodoxe Romane, Basilica Travel, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri neta de 6.570.618 lei, cu peste un milion de lei mai mult fata de anul 2016 (5.449.485 milioane lei), potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

Profitul net inregistrat de Basilica Travel, anul trecut, a fost de 472.984 de lei cu mult sub cel din 2016 (1.520.827 de lei). Profitul agentiei este directionat sustinerii activitatii pastoral-misionare a Bisericii precum Radio Trinitas, Tv Trinitas, Ziarul Lumina, informeaza site-ul agentiei.

Datoriile inregistrate de agentia de turism a BOR s-au dublat fata de anul trecut - 10.429. 848, in 2017, fata de 5.450.582, in 2016.

Si pentru ca afacerile Basilica Travel au crescut de la un an la altul, agentia a crescut si la capitolul resurse umane: 61 de salariati in 2017, fata de 49 de salariati in 2016.

Citeste si:
Care este motivul pentru care vedem atatia vietnamezi in Romania
Revista presei 11 octombrie:...

Agentia Basilica Travel a fost infiintata in urma cu 11 ani, "cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane". Este o agentie tour operatoare, dar specializata pe pelerinaje externe si interne.

"Scopul activitatii noastre este de a impartasi tuturor celor care calatoresc alaturi de noi valorile nepieritoare ale Bisericii. Pentru aceasta cautam sa facem din calatoriile noastre adevarate scoli ale Duhului Sfant, fiind calauze spre o cale pe care Hristos ne invita pe fiecare. Astfel vom pasi impreuna printre culturi si civilizatii de mult apuse sau aflate in plina inflorire, vom medita la semnificatia unor evenimente care au marcat si continua sa marcheze cursul istoriei si vom avea prilejul de a poposi pentru o vreme in adancul insondabil al sufletului nostru", potrivit site-ului Basilica Travel.

Sursa foto: Facebook / Pelerinaje Basilica Travel

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cronologia proiectului construirii Catedralei Mantuirii Neamului