9 Iulie 2018

Circa 40.000 de turisti au vizitat Cheile Turzii in doar patru luni



Intre lunile martie - iunie 2018, perioada in care Rezervatia Naturala Cheile Turzii a fost deschisa pentru vizitare, aproape 40.000 de persoane, turisti si alpinisti, romani si straini, au ales sa viziteze acest obiectiv turistic, potrivit bilantului realizat de Consiliul Judetean si Serviciul Judetean Salvamont-Salvaspeo.

Dincolo de frumusetea Rezervatiei Naturale Cheile Turzii, cresterea numarului de turisti poate avea drept explicatie si o serie de investitii si masuri pe care Consiliul Judetean Cluj, direct sau prin intermediul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj – Biroul Arii Protejate, le-a promovat in cadrul acestui obiectiv turistic.

"Au inceput sa apara, in mod firesc, rezultatele investitiilor si ale masurilor pe care le-am luat pentru a pune in valoare acest obiectiv turistic. Ele se traduc, in primul rand, intr-un numar tot mai mare de vizitatori, lucru care nu poate decat sa ne bucure” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Pentru ca accesul turistilor spre Rezervatia Naturala Cheile Turzii sa fie unul cat mai facil, in cadrul programului de reabilitare a drumurilor judetene derulat de Consiliul Judetean, de la inceputul anului si pana in prezent au fost realizate lucrari pe nu mai putin de trei sectoare ale drumului judetean DJ 103G, respectiv asfaltarea tronsoanelor Mihai Viteazu – Cheia - Cheile Turzii si Tureni - DN 1, precum si executarea de lucrari de pietruire, refacere a santurilor si desfundarea rigolelor pe tronsonul Sandulesti - platoul Cheile Turzii.

In ceea ce priveste activitatea Serviciului Salvamont, pe langa lucrarile de reparatii si imbunatatiri continue realizate pe traseul de vizitare, salvamontistii clujeni au urmarit eliminarea riscului de ratacire, precum si usurarea parcurgerii traseului. In acest sens, a fost realizata marcarea cu triunghi galben a traseului de legatura dintre Cabana Cheile Turzii si Cascada Ciucas, au fost reabilitate si, respectiv, montate la ambele intrari in Defileu diverse panouri de informare si panouri tematice continand principalele reguli de vizitare.

De asemenea, a fost reconstruit, din fondurile Consiliului Judetean, podul numarul 2 peste paraul Hasdate, a fost finalizat un nou podet, s-a modernizat punctul de taxare dinspre Petresti, etc. Totodata, la inceputul perioadei de vizitare au fost derulate mai multe campanii de ecologizare care au urmarit crearea pentru turistii-vizitatori a unui ambient in care acestia sa se simta confortabil.



Citeste si