Anul acesta, in perioada estivala, valoarea tranzactiilor realizate in sectiunea "Turism Intern" a platformei BenefitOnline.ro va depasi 1,5 milioane de lei.

In 2017, angajatii au realizat 12.300 de tranzactii in sectiunea "Turism Intern", cu o valoare totala de 2,4 milioane de lei, inregistrand o crestere de circa 15 ori fata de 2014. Valoarea medie a unei tranzactii realizate in 2017 in aceasta categorie de beneficii a fost de 250 de lei.

"Angajatii din platforma BenefitOnline.ro isi cheltuiesc din ce in ce mai mult bugetele pe vacante in Romania, principalul argument fiind posibilitatea de a utiliza mai eficient bugetul de beneficii primit lunar de la angajator prin intermediul tichetelor de vacanta, care beneficiaza de un regim de taxare de doar 10%, reprezentand impozitul pe venit. Tichetele de vacanta pot fi utilizate exclusiv pentru cazare sau pachete turistice pe teritoriul Romaniei", a declarat Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Concret, pentru servicii de cazare in valoare de 250 de lei, intr-o destinatie din Romania, achitate din bugetul de beneficii al companiei prin intermediul tichetelor de vacanta, un angajat va plati taxe din salariu de doar 25 de lei, reprezentand impozitul pe venit, in valoare de 10%.

Bogdan Trif: Sper ca...
Citeste si: Bogdan Trif: Reducerea de TVA sa se simta si in buzunarul turistilor

Litoralul si Valea Prahovei, cele mai cautate destinatii

Aproximativ unul din zece angajati care au utilizat anul trecut platforma BenefitOnline.ro a cumparat cel putin o vacanta in Romania decontata prin intermediul voucherelor de vacanta. Principalele destinatii au fost: litoralul romanesc (in special, statiunile Mamaia si Eforie), Valea Prahovei (cu precadere in orasul Sinaia) si orase culturale precum Brasov si Sibiu.

Cea mai scumpa vacanta cumparata de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro a costat aproape 7.000 de lei si a presupus un circuit, de familie, de 10 zile prin Romania, care a inclus orasele Sibiu si Sighisoara si destinatii rurale din regiunile Bucovina si Maramures. Vacanta a fost achitata integral din bugetul de beneficii extrasalariale primit de angajat cumulat in decursul unui an.

Angajatii cu cele mai multe achizitii in sectiunea "Turism Intern" a platformei sunt barbati.

In prezent, peste 71.000 de angajati din Romania acceseaza platforma BenefitOnline.ro pentru a-si alege beneficiile extrasalariale. Bugetele de beneficii alocate de angajatori si cheltuite de angajati pe BenefitOnline.ro au ajuns la 46 milioane de lei in 2017 si vor depasi 100 milioane de lei in 2018.

Vacanta pe caile ferate. Suna...
Citeste si: Ghid de vacanta: Mii de europeni aleg trenul in locul hotelului de lux

Compania Benefit Systems SRL, care opereaza platforma de beneficii, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 15 milioane de lei si un profit de 850.000 de lei, iar in 2018 estimeaza ca isi va dubla cifra de afaceri.

Citeste si: Romanii, pe ultimul loc in UE la vacante. Din ce motive nu calatoresc

Sursa foto: Shutterstock.com