Numarul turistilor romani care au vizitat Israelul in primele cinci luni din 2018 a crescut cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori. Avansul vizitatorilor romani care si-au petrecut vacantele in Israel in 2018 este de 133% fata de 2016, iar media lunara a ajuns la 9.500/luna in 2018, fata de 6.300 de turisti romani/luna in 2017, respectiv 4.000 de persoane in 2016.

In prima jumatate a anului 2018 peste 2,1 milioane de turisti au vizitat Israelul, destinatia depasind pentru prima data pragul de 2 milioane de turisti in 6 luni. Cifra reprezinta o crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atunci cand 1,74 milioane de turisti au vizitat Israelul si o crestere cu 26% fata de 2016.

Numarul de turisti straini in Israel va creste considerabil in 2018. "Romania este a doua tara ca importanta din regiune, dupa Polonia. Estimam ca in acest an vom depasi 120.000 de turisti romani. Lucram indeaproape cu agentiile de turism si cu companiile aeriene ca sa facilitam calatoriile in Israel pentru cat mai multi romani", a declarat Ami Alon, reprezentantul Ministerului Turismului din Israel.

Cresterea numarului de turisti romani reprezinta rezultatul investitiilor uriase in promovarea tarii si a parteneriatelor exceptionale realizate de Ministerul Turismului din Israel cu liniile aeriene si cu operatorii de turism. Astfel, cei mai importanti factori care influenteaza cresterea constanta a numarului de turisti romani in Israel sunt numarul mare de zboruri directe catre Eilat si Tel Aviv, cresterea numarului de programe speciale cu tururi ghidate chiar si in limba romana, diversitatea si numarul mare de pachete disponibile la tour-operatorii din Romania.

Numarul de zboruri saptamanale din Romania spre Israel a ajuns la 64 in 2018, comparativ cu 23 de zboruri in 2015, ceea ce inseamna o crestere substantiala in doar trei ani. Cele mai multe zboruri sunt pe ruta Bucuresti – Tel Aviv. De asemenea, mai sunt zboruri saptamanale din Timisoara, Iasi, Cluj si Sibiu.

Numarul total al turistilor straini care au vizitat Israelul in 2017 a ajuns la un nivel record, de 3,6 milioane, in crestere cu 25% fata de 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri