Romania are mai putine paturi in unitatile de cazare turistica ((hoteluri, campinguri si parcuri de rulote) decat Bulgaria si Ungaria, potrivit Eurostat. Dintre tarile membre Uniunii Europene, Franta are cel mai mare numar de paturi in unitatile turistice, peste16% din numarul total.

In anul 2016, in unitatile de cazare turistica din Romania erau 326.098 paturi, in crestere usoara fata de 325.841 paturi in anul 2015, mai putin decat in Bulgaria unde erau 328.264 paturi, Ungaria, 446.400 paturi, sau Cehia, 716.563 paturi, potrivit Eurostat, citat de Agerpres.

La nivelul Uniunii Europene, in anul 2016 erau disponibile un numar total de 31,4 milioane paturi in unitatile de cazare turistica. In randul statelor membre, Franta are cel mai mare numar de paturi in unitatile turistice, 5,1 milioane sau 16,4% din numarul total din UE, urmata de Italia, 4,9 milioane sau 15,8% si Spania, 3,5 milioane sau 11,2% din totalul UE.

Romania se situeaza in a doua jumatate a clasamentului, devansand doar Finlanda, Slovacia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Estonia, Letonia si Malta.

Citeste si: Servicii dupa care se uita romanii atunci cand isi aleg hotelul pentru vacanta. Cat sunt dispusi sa plateasca

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri