"Saptamana viitoare pregatim un proiect de OUG care va avea aceasta masura (n.r. - reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%) in cuprinsul sau, pe langa alte masuri", a afirmat Teodorovici miercuri la Senat, potrivit Agerpres.

Intrebat cand ar putea fi redusa supraacciza la carburanti, Teodorovici a spus: "Pe Codul fiscal si pe Codul de procedura fiscala, pana la final de an, vor fi facute mai multe analize. Sunt deja foarte multe propuneri din zona economica spre Ministerul de Finante si pana la final de an ar trebui sa fie cuprinse clar in cuprinsul celor doua legi".

Saptamana trecute, Ministerul Turismului anunta, in concordanta cu planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania.

Printre aceste masuri se numara aplicarea cotei de TVA de 5% pentru anumite domenii, deblocarea turismul balnear prin redevente zero pentru apa geotermala si accesul autoritatilor locale la bani din fondul de investitii.

Teodorovici: Peste 4.000 de...
Citeste si: Teodorovici: Peste 4.000 de posturi din administratie vor disparea

Sursa foto: Shutterstock.com