Pe 27 septembrie, cele peste 155 de tari membre ale Organizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agentie specializata a Organizatiei Natiunilor Unite, sarbatoresc, in fiecare an, Ziua Mondiala a Turismului.

Ziua Mondiala a Turismului a fost sarbatorita prima oara in intreaga lume in 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei de ordin social, cultural, politic si economic a turismului, scrie Agerpres.

Reprezentantii UNWTO stabilesc o tema anuala de dezbatere si o tara gazda in fiecare an, punand astfel in prim-plan probleme de actualitate. Tema propusa pentru 2018 este "Turismul si transformarea digitala", iar orasul si tara gazda sunt Budapesta si Ungaria.

Progresele digitale transforma modul de conectare si de informare, transformandu-ne comportamentul si incurajand inovatia si strategiile de crestere durabila si responsabila. "Trebuie sa intelegem mai bine impactul economic, social si de mediu al tehnologiei si inovarii in turism, (...) in conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Natiunilor Unite", se arata pe site-ul Organizatiei Mondiale a Turismului.

In iunie 2018, Organizatia Mondiala a Turismului si Globalia au lansat prima competitie "UNWTO Startup Tourism", iar startup-urile cu cele mai bune proiecte vor fi anuntate ca semifinaliste in cadrul celebrarii oficiale a Zilei mondiale a turismului in Budapesta.

Secretarul General al UNWTO, Zurab Pololikashvili, a mentionat ca, in 2018, Ziua Mondiala a Turismului evidentiaza necesitatea investitiilor in tehnologii digitale care pot contribui la crearea unui mediu pentru inovare si antreprenoriat in turism.

La randul sau, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a spus: "Amploarea larga a turismului in multe sectoare, de la infrastructura si energie pana la transport si salubritate, precum si impactul sau imens asupra crearii de locuri de munca, contribuie vital la Agenda pentru Dezvoltare Durabila din 2030. In acelasi timp, turismul joaca un rol esential in avansarea intelegerii culturale si apropierea oamenilor". De Ziua Mondiala a Turismului, Secretarul General al ONU invita guvernele sa sprijine tehnologiile digitale care pot transforma modul in care calatorim, reduc povara ecologica a turismului si aduc beneficii tuturora.

UNWTO este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international in ceea ce priveste turismul responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 158 de state membre cu drepturi depline. Romania a fost aleasa, la inceputul lunii septembrie 2017, la Chengdu (China), in cadrul lucrarilor celei de-a 22-a editii a Adunarii Generale a Organizatiei Mondiale a Turismului, in calitate de membru al Consiliului Executiv al OMT.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri