Cea mai inalta statuie din lume, de 188 de metri, a fost inaugurata, recent, in India, de premierul Narendra Modi, dar a starnit deja controverse, din cauza pretului de productie, de 370,7 milioane de euro, dar si a impactului asupra mediului, potrivit The Telegraph, citat de Mediafax.

De doua ori mai mare decat statuia Libertatii din New York, inclusiv cu piedestal, structura il infatiseaza pe Sardar Vallabhbhai Patel, cunoscut si drept „omul de fier al Indiei“, imbracat intr-un dhoti traditional si cu un sal pe umeri.

Constructia acestui monument a provocat insa nemultumire in randul comunitatilor locale, care au denuntat atat costul, cat si impactul asupra mediului. De altfel, membri ai acestor comunitati au amenintat ca vor perturba inaugurarea prin manifestatii, noteaza News.ro. Grea de 100.000 de tone, fabricata in parte in China, statuia lui Patel a necesitat patru ani de lucrari si 3.000 de muncitori. Pana acum, cea mai inalta statuie din lume a fost cea a lui Buddha din Templul Izvorului, in centrul Chinei, care masoara 128 de metri, potrivit Guinness Book, fata de 157 cat are statuia lui Patel (cifre care nu iau in calcul piedestalul).

Statuia este prevazuta sa reziste la viteze ale vantului de 60 de metri pe secunda, la vibratii si cutremure, noteaza Xinhua.

La evenimentul de inaugurare, la care a participat premierul indian, avioane militare au “inundat” statuia cu flori. Evenimentul a fost vazut de multi ca o lansare neoficiala a noii campanii electorale a lui Modi. Multi au criticat pretul exorbitant al monumentului, de aproximativ 370,7 milioane de euro. Iar autoritatile din cele 22 de sate din jurul zonei in care se afla statuia i-au trimis o scrisoare deschisa lui Modi in care criticau impactul acesteia asupra mediului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri