Bulgaria: 8,4 milioane de turisti straini, cei mai multi din Romania, Grecia, Germania, Turcia si Rusia

Peste 8,4 milioane de turisti au vizitat in primele zece luni din acest an Bulgaria (tara a carei populatie este de aproximativ sapte milioane), o crestere de 5% fata de 2017, cei mai multi vizitatori straini fiind din Romania, Grecia, Germania, Turcia si Rusia, a anuntat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmit Independent Balkan News Agency si Sofia Globe.

In primele noua luni din 2018, veniturile obtinute de pe urma turistilor straini au urcat la 3,2 miliarde de euro, cu 7% mai mult decat in perioada ianuarie-septembrie 2017, scrie Agerpres.

In lunile de vara, peste 5,4 milioane de vizitatori straini au venit in Bulgaria, fiind cel mai de succes sezon estival inregistrat vreodata in statul balcanic, a explicat Angelkova.

Oficialul a adaugat ca principala dificultate cu care se confrunta industria bulgara a turismului o reprezinta lipsa personalului calificat.

Peste 770 de angajati sezonieri in turism au fost adusi vara aceasta din alte state in Bulgaria, dublu comparativ cu sezonul estival din 2017. Masuri similare vor fi luate si pentru sezonul de iarna, a declarat ministrul Turismului, iar anul viitor vor fi promovate pelerinajele in Bulgaria.

Citeste si:
Primul turist român cu COVID-19 în Grecia
Primul turist român cu...

Autoritatile de la Sofia colaboreaza cu alte 11 state din regiune pentru a crea o ruta comuna balcanica care sa atraga nu doar turisti din Europa ci si din alte zone ale lumii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Românii au la dispoziție o platformă cu timpii de așteptare în toate vămile
Setari Cookie-uri