In 2018, mai mult de 10 milioane de pasageri au avut parte de zboruri intarziate, anulate si supra-rezervate. Recordul este valabil si pentru Romania, numarul acestor pasageri fiind de 83.300.

Anul 2018 a fost fara precedent in ceea ce priveste operarea la timp a zborurilor. Vara lui 2018, in particular, a fost extrem de aglomerata si haotica, mai ales pentru pasagerii care au calatorit din Romania pentru destinatii clasice de vara, mai exact, locuri insorite, vacante la plaja. Din nefericire, recordurile de calatori pe aeroporturile din Romania s-au tradus intr-un timp mai lung de asteptare, astfel ca multi dintre pasageri au fost nevoiti sa se inarmeze cu multa rabdare, in timp ce un numar important de curse aeriene au fost afectate de intarzieri si anulari. In fiecare zi, in medie, 4.800 de pasageri calatorind din Romania au intampinat astfel de probleme la decolare.

"Anul 2018 va intra in istorie ca anul care a provocat la maximum industria aeriana. Evenimentele neprevazute au aratat ca sunt o multime de lucruri de rezolvat si este un drum lung de strabatut pana cand companiile aeriene vor face o prioritate din legea pasagerilor. Am vazut o crestere mare in ceea ce priveste numarul cererilor pentru compensatii", a declarat Laura Kauczynski, purtator de cuvant al AirHelp si expert in drepturile pasagerilor.

La nivel global, aproape fiecare al cincilea zbor a fost afectat de un astfel de eveniment, unul dintre motivele principale ale acestor probleme fiind grevele personalului companiilor aeriene. Cresterea semnificativa a numarului de pasageri a pus, de asemenea, o presiune suplimentara pe aeroporturi, acestea din urma fiind nevoite sa se confrunte cu un trafic de pasageri la limita capacitatii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri