4 Februarie 2019

Noua destinatii de ecoturism din Romania, promovate la Londra



Asociatia de Ecoturism din Romania anunta ca in acest an a reusit sa puna Romania in centrul atentiei publicului britanic sub brand-ul Discover Eco-Romania, informeaza un comunicat de presa remis Agerpres.

In perioada 31 ianuarie - 3 februarie 2019, noua destinatii cu profil de ecoturism si 37 firme lanseaza invitatia Descopera Eco-Romania publicului britanic, in cadrul stand-ului AER de la Londra. In plus, dupa ce mai multi ani a participat la targul de turism Destinations cu stand propriu, AER a reusit in 2019 sa devina partenerul principal al evenimentului, avand o expunere speciala in media expozitiei. Astfel peste 80.000 de vizitatori vor vedea, discuta si citi despre Romania frumoasa si ecoturistica.

"In acest fel proiectam o imagine reala, a unei parti speciale a Romaniei. Ne dorim sa atragem turistii in destinatiile ce se dezvolta in armonie cu localnicii si natura locului. Afacerile promovate de noi au o calitate exceptionala a produsului turistic, dar si o responsabilitate speciala pentru mediul natural si social. Aceste oferte sunt extrem de cautate de publicul britanic si nu numai, intrucat exista un interes crescut din partea lui pentru activitatile in natura si in zona rurala" a declara directorul AER, Bogdan Papuc.

Cele noua destinatii cu profil ecoturistic, promovate de AER in 2019 sub brand-ul Discover Eco-Romania: Tara Hategului - Retezat, Tara Dornelor, Eco-Maramures, Padurea Craiului - Apuseni, Tinutul Zimbrului - Neamt, Colinele Transilvaniei, Baile Tusnad si Imprejurimile, Delta Dunarii si Piatra Craiului - Brasov.

"Desi ecoturismul este o nisa a turismului international, pentru Romania este unul din pilonii de baza atat din punct de vedere al dezvoltarii a numeroase zone, dar si prin proiectarea unei imagini generale extrem de atragatoare pentru tara noastra. Ne-am dori o profesionalizare a intregii politici de marketing a Romaniei si o sustinere consecventa a sectorul de ecoturism in special de catre Ministerul Turismului, dar si de mediul de afaceri, caci experienta noastra directa de peste 15 ani pe pietele occidentale ne spune ca atractivitatea Romaniei in contextul global este acum in crestere", subliniata presedintele AER, Andrei Blumer.

Romania este printre primele tari din lume care aplica un standard pentru evaluarea destinatiilor de ecoturism adaptat dupa criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) si administrat de Ministerul Turismului. AER are misiunea de a promova si dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii si a veni in sprijinul comunitatilor locale din zonele cu valoare naturala. In acest fel, AER contribuie la cresterea calitatii serviciilor legate de ecoturism si promoveaza natura ca element esential al imaginii turistice a Romaniei.



Citeste si