Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers si Trivago au fost anchetate de catre Autoritatea pentru Concurenta si Piata (CMA), care a intervenit in urma numeroaselor sesizari legate de taxe ascunse, reduceri inselatoare si tactici prin care clientii erau presati sa cumpere cat mai repede.

Cele 6 site-uri de rezervari online vor trebui sa fie mai transparente in ceea ce priveste afisarea rezultatelor la cautari si sa specifice daca o unitate de cazare este afisata prioritar pentru ca plateste comisioane mai mari, scrie Sky News, citat de Digi24. De asemenea, site-urile vor fi obligate sa afiseze numarul real al persoanelor care se uita la o oferta si sa specifice daca acestea sunt interesate de aceleasi date ca acelea cautate de un utilizator.

Site-urile nu vor mai afisa nici reduceri inselatoare sau care sa ii induca in eroare pe clienti, precum comparatia pretului unui apartament de lux cu cel al unei camere dubla. In plus, toate site-urile trebuie sa afiseze toate taxele impuse clientilor, inclusiv cele ascunse sau tarifele suplimentare percepute de unitatile de cazare.

Toate aceste schimbari vor fi implementate pana la 1 septembrie 2019.

Doi antreprenori romani...
Citeste si: Doi romani lanseaza o platforma de booking pentru Delta Dunarii


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Destinatii in care ar trebui sa mergi inainte sa devina prea scumpe