Ai fost vreodata in Sri Lanka, Zimbabwe sau Kargazstan? Dar intr-un city break la Copenhaga in Danemarca, Meknes in Maroc sau Novi Sad in Serbia? Ce zici de o tematica de vacanta in jurul stelelor? Daca nu ai luat in considerare niciunul dintre aceste locuri sau tematice asemanatoare, nu esti un turist in rand cu trendul calatoriilor, potrivit celui mai cunoscut ghid de calatorii din lume, Lonely Planet, informeaza T3 Smarter Living.

Anul acesta clasamentul s-a bazat pe nominalizarile comunitatii sale de editori, cercetatori, localnici si influenceri pentru a crea o lista de motive unice, convingatoare si de actualitate pentru a vizita diferite tari, orase si regiuni.

Cea mai atractiva tara de vizitat in 2019

Pe locul 1 in topul tarilor pe care sa le vizitezi anul acesta este Sri Lanka, natiunea insulara in forma de lacrima din largul coastei sud-estice a Indiei, care a trecut printr-un razboi civil pentru a deveni cea mai cautata destinatie din Asia.

Sri Lanka are ceva aparte pentru fiecare turist, de la statiunile de plaja de lux si excursii retrase pentru medicatii pana la locuri salbatice.

Top destinatii turistice in 2019

Lonely Planet: Top 10 tari pe care sa le vizitezi in 2019

Printre celelalte destinatii recomandate de Lonely Planet pentru 2019 se regasesc Zimbabwe, unde parcurile nationale Victoria Falls si Mana Pools se intorc pe harta turistica, Panama, Kargazstan, Sao Tome si Principe.

1. Sri Lanka

2. Germania

3. Zimbabwe

4. Panama

5. Kargazstan

6. Iordania

7. Indonezia

8. Belarus

9. Sao Tome si Principe

10. Belize

Top regiuni turistice de vizitat in 2019

Regiunea numarul unu in topul pentru 2019 este zona Piemont din nord-vestul Italiei, casa lui Leonardo Da Vinci si un nou sit al Patrimoniului Mondial UNESCO numit “Peisajul viticol al Piemontului: Langhe-Roero si Monferrato".

Top locuri de vizitat in 2019

1. Piemont, Italia

2. The Catskills, SUA

3. Peru de nord

4. Centrul rosu, Australia

5. Scotland Highlands

6. Orientul Indepartat Rusesc

7. Gujarat, India

8. Manitoba, Canada

9. Normandia, Franta

10. Valea Elqui, Chile

**BONUS**

Daca vrei sa-ti planifici o vacanta in jurul stelelor, iata cateva sfaturi. Intre lunile mai si octombrie, poti vedea Calea Lactee. Intre lunile mai si octombrie, te poti bucura de Luminile Nordice din Cercul Arctic, care pot fi vazute din Islanda, nordul Norvegiei, Suedia, Finlanda, nordul Rusiei, Alaska si nordul Canadei.

Top destinatii 2019

Sursa foto: Shutterstock / Jacob Lund

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri